RAZKRITO: Objavili posnetek brutalnega napada na gorske reševalce (VIDEO)

Kronika

Razburjenje v hrvaški javnosti po nedeljskem brutalnem pretepu reških gorskih reševalcev na smučišču Platak ne pojenja. Žrtve se utrpele hude telesne poškodbe, policija pa dejanje treh nasilnih mladeničev obravnava kot kršitev javnega reda in miru. Vsi se sprašujejo, zakaj policija postopa v tem primeru tako "milostno". Eden od napadalcev naj bi bil sin lokalnega HDZ-jevca, šefa v Hrvaških gozdovih in upravitelja gozda Črni log.

Šele včeraj popoldne so policisti poklicali načelnika reške gorske reševalne službe Marka Andrića, ki jim je v nedeljo zvečer javil, da je prišlo do brutalnega napada na smučišču Platak, naj pride podati izjavo. Andrić je bil priča na kraju napada, pomagal je poškodovanim, poklical je reševalce nujne medicinske pomoči in policijo. Andrić je ogorčen, da so za kaj takega potrebovali štiri dni.

Hrvatska gorska služba spašavanja strogo osuđuje bilo kakav oblik nasilja te ga smatramo neprihvatljivim za naše društvo. Priopćenje u cijelosti ⬇

Objavil/a HGSS - Hrvatska Gorska Služba Spašavanja dne Sreda, 01. februar 2023

Kot poročajo hrvaški mediji, so napadalci Luka Tiriel Abramović, Matej Krunić in Lovro Pavelić. Oče enega od napadalcev naj bi bil lokalni član HDZ-ja, šef v Hrvaških gozdovih in upravitelj gozda Črni log. Vsi trije mladeniči so bili že v ponedeljek iz pridržanja izpuščeni na prostost. Enega od mladeničev, ki naj bi trenirali MMA borilne veščine, naj bi njegov klub, za katerega je treniral, že izključil.

Iz reškega kliničnega centra so odpustili tudi že vse tri žrtve napada in so zdaj v hišni negi.

Posnetek pretepa na smučišču Platak je ekskluzivno objavil RTL, ogledate pa si ga lahko TUKAJ.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija