GROZLJIV INCIDENT NA SMUČIŠČU: Brutalno pretepli gorska reševalca in dekle

Kronika

Na smučišču Platak na Hrvaškem, ki ga imenujejo tudi 'smučišče s pogledom na morje', saj se nahaja v Primorsko-Goranski županiji, je minuli konec tedna prišlo do grozljivega dogodka. Skupina MMA (Mešane borilne veščine) borcev je brutalno pretepla dva gorska reševalca in dekle. Eden od reševalcev ima hude poškodbe vratne hrbtenice, dekle pa notranje krvavitve v pljučih.

Minuli konec tedna je na smučišču Platak potekalo evropsko prvenstvo v 'skibike-u, skibob-u, snowscoot-u in 3Ski-ju'. Do grozljivega dogodka je prišlo v nedeljo zvečer. Za medije so spregovorili očividci, ki so bili v času incidenta v bližnjem lokalu 'X bar', želijo pa ostati anonimni.

Trije mladeniči naj bi popoldne preživeli v 'X baru', nato pa so v večernih urah pred barom trenirali rokoborbo. Okoli 20.15 so sedli v svoj BMW in pričeli z driftanjem po smučarski stezi v neposredni bližini baze gorskih reševalcev. Avtomobil je kmalu zatem obtičal v snegu, trije potniki pa so ga poskušali odkopati in izvleči, a neuspešno.

V 'X baru' so se po tekmovalnem vikendu v nedeljo zvečer zadrževali tudi gorski reševalci. Eden od njih se je namenil, da gre spat v bazo. Ko je prišel pred vhod in si ravno odpenjal smuči, sta mu eden od mladeničev in dekle preprečila vstop v bazo in od njega zahtevala, da jim z motornimi sanmi izvleče avtomobil, ki je obtičal v snegu. Odgovoril jima je, da tega ne more in da gre spet. Takrat pa ga je mladenič nokavtiral in reševalec je obležal nezavesten.

Nasilna trojica: Mi smo borci, veste vi, kdo smo

Incident je videl eden od gostov 'X bara', ki je stekel na pomoč in odmaknil napadalca od poškodovanega gorskega reševalca. A namesto, da bi se mladenič pomiril, se je pričel z gostom prerivati, pridružila pa sta se mu še kolega iz avtomobila. Takrat je pritekel na pomoč še drugi gorski reševalec, a je tudi on dobil močan udarec v glavo in je obležal na tleh.

Medtem je prvi poškodovani reševalec prišel nekoliko k sebi in je sedel, a je takoj dobil še en udarec z nogo v glavo izza hrbta. Najbližji, ki so prišli na pomoč, so mu poskušali izvleči jezik in ga pričeli oživljati. Trije nasilneži pa so z divjanjem nadaljevali. Dva sta napadla moškega, ki je stekel proti 'X baru' po pomoč. Najprej sta se nanj spravila s pestmi, potem pa sta ga vrgla na tla in ga pričela brcati.

Izživljanje je poskušalo zaustaviti dekle, a je tudi ona dobila štiri udarce s pestjo v glavo in je prav tako obležala na tleh. Nasilna mladeniča, oba težja od 100 kg, naj bi medtem nadaljevala z brcanjem moškega na tleh in vpila: "Mi smo borci! Veste vi, kdo smo!"

Napadalci že izpuščeni iz pripora

Takrat je na kraj prispela nujna medicinska pomoč in policija, ki je trojico podivjanih mladeničev odpeljala.

Vsi trije nasilneži so že bili izpuščeni iz pripora. Po vozilo, ki je do včeraj ostalo zakopano v snegu, pa niso prišli oni, ampak nekdo tretji. Ta je Smučarskemu centru Platak tudi plačal 265 evrov, da je izvlekel avtomobil.

Prvi napadeni gorski reševalec ima pretres možganov in poškodbo vratne hrbtenice, incidenta se ne spomni. Dobronamerni gost iz lokala, ki je prvi pritekel na pomoč, ima zlomljeno roko. Dekle, ki je poskušalo zaustaviti izživljanje, pa ima notranje krvavitve v pljučih.

Hrvaška javnost je zgrožena, da se sploh lahko kaj takega zgodi na smučišču, ki je namenjeno otrokom in družinam. Gre za izletniško točko, kjer je mogoče tudi prespati. Toliko bolj so zgroženi, da tam ni bilo nikogar, ki bi nasilneže pravočasno zaustavil. Obstaja tudi videoposnetek celotnega dogajanja, ki traja 20 minut in ga je policija zaradi preiskave zasegla.

Direktor športnega centra: Varovanje bi bilo predrago

Direktor Goranskega športnega centra Alen Udovič je za medije povedal, da bi bilo varovanje predrago. So pa letos že zabeležili dva ali tri primere, ko so vozniki zapeljali na smučarsko stezo.

Na PU Primorsko-goranska so za medije potrdili, da incident obravnavajo, vendar podrobnosti zaradi interesa preiskave ne morejo razkriti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  01 .02. 2023 ob  17: 05
šokantno....vsi trije nasilneži so bili že izpuščeni...svašta
Ištrijan |  01 .02. 2023 ob  14: 27
25
Ne borci! Primitivni neandertalci pomotoma živeči v letu 2023!