ZADKOVIĆ PO IZSTOPU IZ GZOP V PRIČAKOVANJU 'PRVEGA PREIZKUSA': "Babnik kršil pravila, Cerovac poskušal z baypassom izsiliti projekt"

Piran

Piranski župan Đenio Zadković po nedavnem razhodu s svojo stranko Gibanje za občino Piran (GZOP) upa, da se bodo občinski svetniki kot odgovorne osebe lahko poenotili in podprli pozitivne projekte, ki bodo v dobrobit občanov. Prvi preizkus bo že naslednja seja občinskega sveta ta četrtek.

Zadković je bil lani med pobudniki nastanka GZOP in je na čelu gibanja, potem ko je to preraslo v stranko, jeseni tudi slavil na županskih volitvah. Nesoglasja, ki so bila vidna že na zadnjih sejah občinskega sveta, so nazadnje prejšnji teden privedla do Zadkovićevega odstopa iz stranke.

Ob robu današnje regijske konference o sodelovanju z občani je Zadković obžaloval vzdušje na sestankih GZOP, kjer po njegovih besedah ni bilo nič konstruktivnega, ampak je bilo govora samo še o rušenju. "V takem ambientu ne moreš delati," je dodal župan.

Glede povoda za razhod s stranko - izključitve županovega svetovalca Andreja Babnika - je Zadković navedel, da je ta res kršil strankina pravila, a spomnil na predhodni dogodek, ko naj bi že pred tem občinski svetnik GZOP Kristijan Cerovac poskušal z "bypassom" izsiliti izvedbo projekta na lokalnem turističnem združenju. To je Zadković obsodil in napovedal sankcije v primeru, da bi se kaj takega ponovilo. Le teden dni kasneje pa so na stranki za Babnika, ki se mu v tem mesecu že tako izteče mandat svetovalca, v zelo podobnem primeru uporabili drugačne vatle in šli neposredno glasovat o Babnikovi izključitvi.

Poleg tega naj bi v stranki od Zadkovića zahtevali, da se reši še drugih sodelavcev znotraj občinske uprave, ter pogojevali, s kom se bo delalo koalicijo v občinskem svetu.

Zadković, ki sicer upa, da bo GZOP kot gibanje obstalo, na strankinih izrednih volitvah, ki naj bi sledile še pred koncem poletja, ne namerava ponovno kandidirati za njenega predsednika. Glede prihodnjega delovanja občinskega sveta pa je izrazil upanje, da se bodo svetniki kot odgovorne osebe lahko poenotili na pozitivnih projektih, ki bodo v dobrobit občine in občanov, ter jih tudi podprli.

Prva preizkušnja bo že ta četrtek na redni seji občinskega sveta, ko naj bi med drugim odločali o novem direktorju javnega komunalnega podjetja Okolje Piran, o čemer smo že poročali.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija