ZADKOVIĆ ODSTOPIL: Po izključitvi Babnika GZOP ostal še brez predsednika

Piran

Po burnih dogajanjih in razkolu v zadnjih mesecih v Gibanju za Občino Piran (GZOP) je na včerajšnji seji izvršnega odbora bila zadnja točka dnevnega reda, kot kaže, odločilnega pomena. Večina je izglasovala, da iz gibanja izključijo svetovalca piranskega župana Andreja Babnika, danes pa je odstopno izjavo kot predsednik in član podal tudi župan Đenio Zadković.

Andrej Babnik na fotografiji drugi z leve

Gibanje za Občino Piran je ostalo brez dveh članov, župana Đenia Zadkovića, ki je tudi vodil stranko, in njegovega svetovalca Andreja Babnika. Slednjega so včeraj na seji izvršnega odbora izključili iz stranke, ker naj bi deloval v nasprotju s programom stranke.

Pred glasovanjem o tem sta tako Zadković kot Babnik sejo zapustila. Kot nam je povedal Babnik, se glasovanja ni udeležil, ker "za sebe ne moreš glasovati". Pojasnil nam je, da je stranka že nekaj časa razklana, glede odločitve izvršnega odbora, pa je povedal, da gre za legitimno in demokratično odločitev.

Danes pa je gibanje ostalo še brez predsednika. Zadković je namreč po včerajšnji seji  podal odstopno izjavo tako z mesta predsednika kot tudi iz stranke. Kot nam je pojasnil, so razhajanja prevelika. "Odstopam, ker ne najdemo konsenza znotraj izvršnega odbora stranke. Nič takega. Kot vsaka zveza, ki ne funkcionira. Gremo pač, vsak svojo pot. Za delovanje potrebujem predvsem mir," in dodal, da stranki želi vse dobro.

Podpisana odstopna izjava Zadkovića

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Darko |  06 .06. 2019 ob  17: 54
Đeniotu ni bilo treba izstopiti
Je pa povsem pravilnoi, da so izključili Babnika, samo hujskal ene proti drugim
Istriano |  06 .06. 2019 ob  15: 46
Sem mislil, da nas je končno razveselil, pa zgleda, da nas bo še mučil.
ManofSteel |  06 .06. 2019 ob  11: 47
@istriano je pravi istriano...vede ma capisce un cazz ;)
td |  06 .06. 2019 ob  09: 55
@istriano, ne vem, če si dobro prebral. :-) Je odstopil kot predsednik stranke, NE kot župan. :-) Zaenkrat nobenih novih volitev. :-)
Istriano |  06 .06. 2019 ob  09: 31
Končno je naredil najboljšo potezo kariere. Škoda samo, ker bomo morali davkoplačevalci spet plačati volitve.