DEAN BOMBAČ O RAZLOGIH ZA SELITEV: "Za ta projekt sem se odločil po dveh tednih pogovorov"

Koper

Slovenski rokometaš Dean Bombač se v teh z reprezentanco pripravlja na kvalifikacijska dvoboja s Švicarji za januarsko svetovno prvenstvo. Ob tem je v pogovoru za časnik Ekipa SN pojasnil tudi razloge, zakaj se bo po sezoni iz Szegeda preselil v Györ. Kot je dejal, vzroki tičijo v družini in zaupanju v projekt.

V Györu imajo v zadnjem obdobju eno najboljših ženskih rokometnih ekip v Evropi, trenutno je njena članica tudi še slovenska reprezentantka Ana Gros, zdaj so se odločili tudi za resen moški projekt.

Del tega bo tudi Bombač. "Za ta projekt sem se odločil po dveh tednih pogovorov. Na koncu smo se dogovorili, tako da se veselim novega izziva," je za Ekipo SN pojasnil Bombač.

Poudaril je, da pri odločitvi ni smel gledati le nase. "Zamenjava države, recimo odhod v Nemčijo, Francijo, ni prišla v poštev. Moral sem dati na prvo mesto družino, gledati na otroke, pri čemer nisem več najmlajši. Hčerka gre že v peti razred, čez eno leto gre v šolo že tretji sin, drugi sin gre v tretji razred ... Tako da je bilo zaradi njih lažje, da ostanejo v isti državi ali pa se dokončno vrnemo domov. Na koncu sem se odločil za Györ, ker verjamem v ta projekt," je dejal Bombač.

Izpostavil je to, da je Györ rokometno mesto. "Upam, da bomo sledili poti, ki so si jo v klubu začrtali. V tem primeru bi to lahko bila lepa zgodba."

Izkušeni rokometaš je s klubom podpisal triletno pogodbo. Upa, da bodo v tem obdobju izpolnili zastavljene cilje, pravi pa, da je ob "standardnima" Szegedu in Veszpremu nerealno pričakovati, da bi klub takoj prišel v ligo prvakov.

Petintridesetletni srednji zunanji igralec ima sicer za seboj bogato kariero, v kateri je med drugim oblekel drese Kopra, Dinama Minska, Pays d'Aixa, Kielc in Szegeda.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija