JE NASTAL V SLOVENIJI? Zračni vrtinec pri Miljah vzbujal strah in zaskrbljenost (VIDEO)

Trst

Včeraj popoldne se je ob nestanovitnem vremenu in sorazmeroma močnem vetru pri Miljah razvil zračni vrtinec oziroma tromba. Redek vremenski pojav so ujeli tudi na kamero, po poročanju tržaških medijev pa razen precejšnje zaskrbljenosti krajanov ni povzročil nobene škode. 

Včerajšnje vremensko dogajanje je zaznamovala velika nestanovitnost, ki so jo ponekod spremljale močnejše nevihte z nalivi. Prehod hladnejšega zraka v višjih plasteh ob toplem zraku v nižjih slojih je spremljal veter, kar vse je prispevalo k nastanku zanimivega meteorološkega pojava – lijakastega oblaka oziroma trombe, ki so ga opazili pri Miljah

Vrtinec je nenadoma nastal malo po 13.30, kar je sprva sprožilo zaskrbljenost med prebivalci, vendar se je nato zračna gmota usmerila proti odprtemu morju, zato ni prišlo do neposrednega vpliva na naseljena območja in infrastrukturo. Lokalne oblasti so potrdile, da ni bila zabeležena nobena škoda, ki bi jo povzročil vrtinec. 

TROMBA D'ARIA a #Muggia (Trieste) 07/05/2024

Posted by MeteoReporter24.it on Tuesday 7 May 2024

Na družabnih omrežjih je tornado sprožil velik odziv, nekateri so se spraševali, ali ni nemara zračna gmota začenjala nastajati že v Sloveniji in nato dosegla področje Milj. 

Nestanovitno vreme s spremenljivostjo in občasnimi krajevnimi padavinami se bo nadaljevalo še danes, v četrtek pa bo prevladovalo sončno vreme; zapihala bo šibka do zmerna burja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija