ZA NJIM JE RAZPISANA TIRALICA: Racman naj bi bil v Kanadi

Kronika

Policija je v sredo na seznam oseb, za katerimi je razpisana tiralica ali evropski nalog za prijetje, uvrstila poslovneža Sergeja Racmana, za katerega je sodišče pred dvema tednoma odredilo pripor v preiskavi suma zlorabe prostitucije v klubu Marina. Ker Racman še ni v priporu, policija pa ga ne najde, so razpisali tiralico. Po neuradnih informacijah Siola naj bi se Racman trenutno nahajal v Kanadi.

Racman naj bi bil trenutno v Kanadi, kjer so se slovenski poslovneži v preteklosti že skrivali pred organi pregona, poroča Siol in dodaja, da državi nimata sklenjene dvostranske pogodbe o izročanju, prav tako Kanada ni podpisnica evropske konvencije o izročitvi iz leta 1957.

Na Policijski upravi Koper so za STA pojasnili, da je za Racmana razpisana notranja tiralica (trajna odredba za privedbo) in Evropski nalog za prijetje in predajo, ki je vnesen v schengenski informacijski sistem. Mednarodna tiralica zanj ni razpisana, torej ni objavljena na Interpolu. "Več informacij zaradi izvajanih aktivnosti iskanja za enkrat ne moremo posredovati," so še navedli.

Specializirano državno tožilstvo je medtem po poročanju medijev na koprsko okrožno sodišče že vložilo obtožnico zoper 18 fizičnih in eno pravno osebo v zvezi z delovanjem kluba Marina na Ajševici pri Novi Gorici. Obtožnica je vložena zaradi kaznivih dejanj zlorabe prostitucije, trgovine z ljudmi in kaznivega dejanja s področja drog, obtožni akt pa še ni pravnomočen.

Tožilstvo obtožene po poročanju Večera bremeni, da so povezani v hudodelsko združbo od 1. avgusta 2014 do 23. januarja letos za prostitucijo izkoriščali 413 deklet. Spolne storitve so morale ponujati v nočnem klubu Marina Sauna Club na Ajševici pri Novi Gorici, ki deluje v okviru družbe Cratos, ki jo lastniško obvladujeta Jože Kojc in Dejan Šurbek.

Vpletenosti v hudodelsko združbo je po poročanju medijev kot prvoobtoženi obtožen tudi poslovnež in lastnik kinematografov Kolosej Racman, ki je tako kot Kojc in Šurbek solastnik družb, ki so upravljale klub Marina. Po poročanju spletnega portala Siol je Racman po neuradnih informacijah na službeni poti v tujini, sicer pa že od leta 2013 uradno živi na Slovaškem.

Če bo sodišče potrdilo obtožnico, bi se lahko že konec jeseni začelo sojenje, je še poročal Siol. Zagrožena kazen za zlorabo prostitucije je od tri do 15 let zapora, za trgovino z ljudmi od tri do 12 let, za neupravičeno proizvodnjo in promet z drogami pa od enega do deset let.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  25 .07. 2019 ob  12: 37
hahaha, na službeni poti ……. in ne vejo za njegov naslov, hahaha