RACMAN V PRIPOR: Skrbel naj bi za fiktivne posle pri domnevni zlorabi prostitucije na Ajševici

Kronika

Potem ko so v začetku julija kriminalisti zaradi domnevne zlorabe prostitucije obiskali poslovne prostore poslovneža Sergeja Racmana, je okrožno sodišče v Kopru zanj v sredo odredilo pripor, poroča portal 24ur. Po njihovih neuradnih informacijah Racman v pripor še ni prišel.

Policija je v začetku julija na območju ljubljanske policijske uprave izvedla več preiskav z namenom, da bi našli več dokazov, ki naj bi Racmana povezovali z afero Marina oziroma zlorabo prostitucije v Savna klubu Marina na Ajševici.

Klub naj bi navidezno nudil prenočišča, masaže in wellness, v resnici pa naj bi se znotraj kluba dogajala prisiljena prostitucija, kar so policisti odkrili z več obiski pod krinko, poroča portal.

Kakšno vlogo naj bi pri vsem tem imel Racman, še ni povsem jasno. Neuradno naj bi po navedbah 24ur skrbel za fiktivne posle, ki so v ozadju omogočili pravno podlago za odtekanje denarja iz kluba.

V priporu sta sicer že od konca januarja Dejan Šurbek in Jože Kojc, uradna lastnika kluba. Racman, Šurbek in Kojc so bili med drugim s svojimi podjetji vpleteni tudi v lastniško strukturo banke Lon. Racmanov oče pa je s priprtim Kojcem solastnik igralnice Astraea v Lipici na Krasu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija