Z ZABAVIŠČNIM VODNIM PARKOM V STRUNJANU LETOS NE BO NIČ: Upravljavec plaže v zalivu ne želi "napihljive plastike"

Piran

Po družbenem omrežju Facebook je v začetku maja zaokrožila novica, da naj bi Terme Krka z območja zdravilišča Talaso Strunjan umaknili ne le teniška igrišča, ki jih bodo spremenili v zelenico oziroma po potrebi tudi parkirišče, pač pa tudi zabaviščni vodni park. Pri upravitelju strunjanskega kopališča smo hoteli preveriti, kakšni so njihovi načrti za poletno sezono, a smo dobili bolj kot ne le promocijski odgovor. Jasni so bili le pri eni stvari, in sicer "da plavajoča napihljiva plastika ne sodi v naravni zaliv strunjanskega krajinskega parka".

Zabaviščni park na morju je že nekaj poletij razveseljeval kopalce na plaži v Strunjanu, po neuradnih informacijah pa naj letos v Termah Krka oziroma Talasu Strunjan ne bi dovolili njegove postavitve. Talaso Strunjan naj bi imel kot upravljavec kopališča vizijo razvoja turizma za starejše goste, a so krajani Strunjana proti takšnemu razvoju kraja. "Želimo si zabaviščni vodni park, ki bi popestril naš kraj," so jasni.

Zabaviščni vodni park Zvedeli smo, da letos poleg tenis igrišč odpade tudi zabaviščni vodni park na morju pred plažo...

Objavil/a Strunjan dne Četrtek, 06. maj 2021

Na Terme Krka smo se obrnili z novinarskimi vprašanji, ali drži informacija, da kot upravljavci kopališča v Strunjanu ne dovolijo postavitve zabaviščnega vodnega parka na morju pred plažo in zakaj ne. Zanimalo nas je tudi, ali držijo navedbe, da imajo namen razvijati le turizem, namenjen starejšim gostom in kako odgovarjajo krajanom Strunjana, ki bi si v svojem kraju želeli živahnejšega utripa, v katerega sodi tudi zabaviščni vodni park. Hkrati smo hoteli še izvedeti, kako bodo čez letošnjo sezono poskrbeli za zabavo oziroma aktivnejše preživljanje časa na strunjanskem kopališču.

A so nam v Termah Krka podali zelo promocijski odgovor, v katerem so naša vprašanja praktično v celoti zaobšli. Med vrsticami so nam sicer potrdili, da zabaviščnega vodnega parka letos na strunjanski plaži res ne bo, saj da so presodili, "da plavajoča napihljiva plastika ne sodi v naravni zaliv strunjanskega krajinskega parka".

Njihov odgovor objavljamo v celoti:

"Talaso Strunjan deluje v prijetnem naravnem okolju zaščitenega krajinskega parka, v katerem iščejo gostje priložnost za sproščen, umirjen, intimen oddih. Soline, Mesečev zaliv, oljčni nasadi in energijske točke v bližini strunjanskega križa ponujajo obiskovalcem poleg kopanja v morju in sproščanja na plaži še obilo možnosti za sprehode in kolesarjenje, zrak, napolnjen z zdravilnimi aerosoli, pa dobro vpliva predvsem na pljuča in dotok pozitivne energije.

Celostna urejenost področja, usmerjena v čim bolj naravno delovanje, je naša ključna prednost in vodilo pri vseh razvojnih načrtih. Priljubljeno in dobro obiskano plažo smo tako lansko leto popolnoma prenovili – ozelenili smo več kot 4600 m2 površin, razširili smo ležalne površine za počitek in sprostitev obiskovalcev ter zasadili nova drevesa, ki zagotavljajo naravno senco. V okviru plažnega parka in v naravni senci borovih dreves smo na novo uredili tudi atraktivno otroško igrišče. Presodili smo, da plavajoča napihljiva plastika ne sodi v naravni zaliv strunjanskega krajinskega parka.

Na plaži, ki sodi med najlepše kotičke na slovenski obali, so dobrodošli vsi obiskovalci in kopalci, ki cenijo in spoštujejo izjemnost lokacije, naravne danosti in urejenost kopališke ter gostinske infrastrukture. Vstop na plažo je brezplačen, parkiranje pa je omogočeno na bližnjem parkirišču, s katerim upravlja Okolje Piran."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Mimi |  11 .05. 2021 ob  16: 16
Moja kmečka pamet mi pove, da če funkcioniras v nekem okolju moraš z njim tudi sodelovat!
Upravljavec plaže v zalivu želi... Nič!
Ne želi tenisa, ne želi odbojke, ne želi napihljivih igral... Ampak soude pa ja... To ja.

Otroci in mladina že tako nimajo kam se dat... Rušit vse za voljo zdravilnih aerosolov in energijskih točk... A ne vejo, da te floskule prodaja že vsako drugo zdravilišče... Dobra vizija svaka čast!
kjočola |  11 .05. 2021 ob  13: 47
14
Povzetek obalnega turizma:

Ankaran: kamping turizem
Koper: sprehajalni turizem
Izola: turizem upokojencev, avtodomarjev in biciklistov
Strunjan: turizem upokojencev
Portorož: le še spomin na turizem
ManofSteel |  11 .05. 2021 ob  13: 34
-1
Strunjan je od vedno bil kritičen glede same ponudbe na tej lokaciji...že po sami ponudbi je razbrat, da želijo ohranit total zeleno in eko okolico. Kar tudi osebno podpiram...je pa dejstvo, da Strunjan postaja zdravilišče in obenem želi furat turizem za upokojence. Tej pa itak ne rabijo nič razen kak spominek iz domačega produkta, vse ostalo dobijo v nastanitvah...pravilno in tako ni nobene štale.
Istriano |  11 .05. 2021 ob  12: 22
Bravo. Dobra odločitev.