"IZGINJA ZADNJI ŠPORTNI OBJEKT V NAŠEM KRAJU": V Strunjanu namesto tenisa zelenica, po potrebi parkirišče za hotelske goste (FOTO)

Piran

"Vsa čast naši največji farmacevtski družbi, da tako skrbi za dobrobit in zdravje ljudi v našem kraju," je zapisano v objavi na Facebook profilu Strunjan. Kot je razvidno iz komentarjev, so domačini močno vznemirjeni, ker jim "pred očmi izginjajo" tenis igrišča, na njih namreč potekajo gradbena dela. V Terme Krka oziroma Talaso Strunjan smo vprašali, kaj se dogaja.

Kot pravijo v Termah Krka oziroma Talasu Strunjan, gostje ne prihajajo zaradi tenisa, temveč zaradi naravnega okolja – mediteranskega zelenja, solin ter neposredne bližine morja.

"Zato smo se odločili, da bomo naša teniška igrišča zatravili. Postala bodo del mediteranskega parka, v katerem se nahaja naš resort, v času poletne sezone pa bo površina po potrebi namenjena tudi parkiranju vozil naših gostov. Če bodo ti želeli igrati tenis, bodo imeli na voljo kakovostno urejena igrišča v bližnjem Portorožu," pojasnjujejo in dodajajo:

Tenis igrišča Talaso Strunjan Nekdaj najverjetneje najlepša teniška igrišča na celi obali, upal bi še trditi tudi v...

Objavil/a Strunjan dne Torek, 04. maj 2021

"Zavedamo se, da sta neokrnjena narava strunjanskega krajinskega parka in urejenost celotnega področja, v katerem se nahajamo in delujemo, naša ključna konkurenčna prednost, kar dosledno upoštevamo pri naših razvojnih načrtih."

Dela naj bi bila končana v nekaj dneh.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koper |  07 .05. 2021 ob  12: 58
Če bi lastniki Term Krka bili domačini jim kaj takega niti na pamet ne bi prišlo.Parkirna mesta so zajela že cel Strunjan.Njim pa ni jasno da tisti majhen del plaže ne premore raje iz cele Slovenije.
zoran13 |  06 .05. 2021 ob  23: 53
TENIS IGRIŠČA

Vsi, ki smo že kdaj igrali tenis na teh čudovitih igriščih, ki ležijo v Strunjanu, ki je del naravnega parka, ki ga "oblastniki" preurejajo po mili volji, kot da bi bil njihova last, so dejansko občutili, kaj pomeni odlična lega, urejenost igrišč ter naravno okolje. Tega ne morejo preurejati na tako grob način in s tako neumnimi izgovori, svoje dolgoletne goste, pa pošiljajo v Portorož igrati tenis, kar meji na grobo izkrivljanje ter samopašnost gospodarjev obmorskega kraja. Ko bi podobno potežo naredili naprimer v Umagu, kjer kar mrgoli teniških igrišč in jih namenili za parkirišča avtomobilov, bi zahtevali odstop celotne vodstvene strukture občine, saj je tudi Umag znan tudi po športnih dejavnosti in posebej po teniških igriščih. To, da si nekateri jemljejo pravico odločati v imenu gostov in ugotavljati, da le-ti ne prihajajo v Strunjan zaradi tenisa, je dandanes, ko se vzpodbujajo športne dejavnosti in še posebej na prostem, zelo zaskrbljujoče in zanemarjanje potreb ter zahtev gostov. Vsekakor bodo gostje zelo veseli takšnih potez grobega spreminjanja dolgoletne krajine, saj bodo na igriščih namesto gostov, po potrebi tam kraljevali njihovi avtomobili...to se lahko dogodi samo v Strunjanu in lastnikom Term Krka oziroma Talaso Strunjan.!!!
vseved |  06 .05. 2021 ob  13: 40
-1
Tisti ki prihajajo v Strunjan zagotovo ne igrajo tenisa.