VOZIL PIJAN IN ZADET: Policistom pa v Kopru pokazal vozniško, ki mu je že bila odvzeta

Kronika

V noči na četrtek so koprski policisti v Kopru ustavili osebni avto, ki ga je vozil 21-letnik. V postopku se je izkazal z vozniškim dovoljenjem Slovenije, za katero je bilo ugotovljeno, da ni veljavno. Veljaven ima namreč ukrep "prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja". Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,20 mg/l, ker pa je kazal znake simptomov uporabe prepovedanih drog, je bil opravljen hitri test za prepoznavo simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Ta je bil pozitiven, zato so mu odredili še strokovni pregled, ki ga je odklonil. Zasegli so mu vozilo, sledi obdolžilni predlog, so sporočili s PU Koper.

V sredo ob 13.33 je na Vojkovem nabrežju v Kopru prometno nesrečo povzročil voznik neregistriranega mopeda, ki je zaradi nepravilne vožnje trčil v pravilno vozeči moped, s katerim se je voznik pravilno vključeval s stranske ceste na prednostno. Prišlo do bočnega trčenja. V nesreči sta bila oba lažje poškodovana, povzročitelju z okolice Ljubljane pa sledi plačilni nalog.

V Jagodju je nekdo vstopil v stanovanje, od koder je lastniku ukradel uro Rolex.

Ob 19.14 je v Kopru 80-letna ženska nenadoma stopila na vozišče pred motor, ki ga je vozila 46-letna voznica. Peško so poškodovano odpeljali v izolsko bolnišnico zaradi zloma kolka. Sledi ji plačilni nalog. Dobro minuto zatem pa je pri Kopru 16-letnik z mopedom zaradi nepravilne strani vožnje trčil v 41-letno peško in jo huje poškodoval. Sledi mu kazenska ovadba.

V četrtek je nekdo vlomil v lokal v Piranu in ukradel menjalni denar. V Prešnici pa je nekdo vlomil v gradbeni kontejner in odnesel orodje, vredno 4000 evrov. Krajo so prijavili tudi v Luciji, kjer so ukradli v garaži parkirano kolo z motorjem, Piaggio, Typhoon 50, bele barve, KPLS-40.

15.44 sta trčili dve vozili na cesti iz Ankarana proti Kopru. Do nesreče je prišlo zaradi zdravstvenih težav voznice, ki je po trčenju z vozilom zapeljala s ceste in trčila še v drevo. Odpeljali so jo v bolnišnico.

V Kopru so zasegli predelan moped 19-letnemu domačinu. Sledi obdolžilni predlog.

Popoldan sta k starejši ženski v Divači vstopila v stanovanje dva neznanca. Eden jo je zamotil, drugi je vstopil v hišo in odvzel 450 evrov.Ob 15.18 so policisti pri Ilirski Bistrici kontrolirali 60-letnega voznika. Odrejen mu je bil alkotest, ki je pokazal 0.76 ml alkohola v litru izdihanega zraka. Ker si ni zagotovil prevoza, mu je bilo odrejeno pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

V Piranu je nekdo ukradel zaklenjen moped Piaggio Zip 504T, mat modre barve, reg. št. KP5P-D7, vreden 2.000 evrov. V Luciji pa je nekdo ukradel kolo z motorjem Piaggio, tip Typhoon, reg. KPDH-26, ki ga je imel oškodovanec parkiranega in zaklenjenega v garažni hiši pod stanovanjskim blokom.Danes ponoči ob 2.39 so v Strunjanu ustavili 25-letno voznico osebnega avtomobila iz Maribora. Odrejen preizkus alkoholiziranosti ji je pokazal 0,64 mg/l. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje, odrejeno pridržanje, sledi obdolžilni predlog, izdan je bil tudi plačilni nalog.

Ob 5.41 pa so bili koprski policisti obveščeni o prometni nesreči v Dragonji. Povzročil jo je 50-letni voznik kombija (na fotografiji zgoraj), državljan Avstrije, ki je zapeljal desno izven vozišča ter po 45 m vožnje po bankini s prednjim delom vozila trčil v zadnji del parkirane prikolice tovornega vozila. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0,51 mg/l, izdan mu je bil plačilni nalog.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija