SKRIVNOSTNA VIDENJA: Je pošast iz Loch Nessa jegulja?

Svet

Ogromne jegulje so najverjetnejša razlaga za javljena videnja skrivnostne pošasti iz Loch Nessa na Škotskem, je razvidno iz danes objavljenih analiz DNK, ki so jih opravili biologi. V vzorcih so namreč odkrili številne sledi DNK jegulj, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Znanstveniki so iz jezera Loch Ness vzeli več sto vzorcev vode in jih analizirali. Odkrili so številne ostanke DNK, ki pripada jeguljam, a nobenega, ki bi odgovarjal DNK plazilcev, je pojasnil vodilni genetik pri raziskavi Neil Gemmell z Univerze Otago na Novi Zelandiji. Med vzorci je bilo tudi nekaj ostankov DNK, ki ga niso mogli točno določiti, a niso našli nikakršnih dokazov o pleziozavrih, ki so podobni bitju, ki naj bi domnevno živelo v jezeru. Ljudje bodo kljub zadnjim odkritjem po prepričanju Gemmella še vedno verjeli v pošast. "Še vedno ostaja element dvoma," je dodal. Sam sicer ne verjame v Nessie, je pojasnil.

Legende o Nessie v ogromnem 230 metrov globokem jezeru segajo v 6. stoletje, ko naj bi pošast prvič videl sveti Kolumban, ki naj bi zver celo ukrotil. Po podatkih škotske turistične agencije Visit Scotland so pošast iz jezera doslej videli več kot tisočkrat.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  07 .09. 2019 ob  03: 37
Ma ne....
Kdo bi zdej si upal rect da je kraj svetovno zaslovel kot turisticna atrakcija,bil v medijih,celo napisane knjige,razni prispevki,ekspedicije....samo zbog jedne divne crne jegulje