V Zagrebu do nedelje na voljo "nebeška večerja"

Svet

Zagrebški hotel Westin je na višini 65 metrov postavili jedilno mizo, za katero bodo lahko gostje do nedelje uživali v gastronomski ponudbi "pod oblaki". Gre za znano svetovno gastronomsko atrakcijo Dinner in the Sky, ki so jo pred dvema letoma predstavili tudi v Ljubljani. Adrenalinsko "nebeško večerjo" bodo avgusta postregli tudi v Splitu.

V Zagrebu so v sredo, na prvi dan dviga jedilne mize s pogrinjki ter stoli, ki z obliko in varnostnimi pasovi spominjajo na športne avtomobilske ali pilotske sedeže, postregli približno 150 gostov, ki so kosili, večerjali ali zgolj spili kakšen koktejl in kozarček penine.

Na dvigalu je miza za 22 oseb, za katere skrbita natakar in eden najboljših kuharskih šefov v regiji Tomislav Hruban. Obisk v nebeški restavraciji traja približno 40 minut, slaba polovica časa pa je namenjena vožnji z dvigalom.

Enkratno doživetje omogoča panoramski ogled Zagreba, ki ga obiskovalci redno zabeležijo na fotografijah in neizogibnih "selfijih". Domačini sicer prosijo goste, naj pazijo na svoje stvari na mizi, saj je bilo kar nekaj primerov, ko so na tla leteli kosi jedilnega pribora, kozarci, ročne ure, telefoni, denarnice in podobno.

Med prvimi gosti v Zagrebu je bil hrvaški minister za turizem Darko Lorencin, ki je po "brunchu" na platformi izjavil, da hrvaški turizem absolutno potrebuje tovrstne atrakcije, ker stereotipne ponudbe niso več dovolj.

Nekoliko manj varno pa se je na višini počutil zagrebški župan Milan Bandić, ki je najprej izjavil, da že ne bo šel za "to mizo", so poročali hrvaški mediji. Potem se je vendarle pogumno odpravil na "brunch" in na koncu tudi povabil vse državljane in turiste, naj preizkusijo "kosilo na nebu nad Zagrebom" kot nekaj posebnega, kar je treba doživeti.

Projekt Dinner in the Sky so začeli leta 2006 v Bruslju, potem pa je nenavadna gastronomska prireditev obiskala približno 50 držav, med njimi tudi Slovenijo.

Deli novico: