IZJEMEN USPEH: Najboljši v državi je otroški pevski zbor Glasbene šole Koper! (VIDEO)

Koper

V Zagorju ob Savi je v torek potekalo 27. državno tekmovanje otroških pevskih zborov, kjer je na treh tekmovalnih koncertih nastopilo 19 zborov iz cele Slovenije. Ocenjevala jih je petčlanska žirija. Najboljši zbor je otroški pevski zbor Glasbene šole Koper in podružnice Izola z zborovodkinjo Kristino Babič, ki je prejel še več posebnih priznanj.

Ta sta prejela še Otroški pevski zbor (OPZ) Osnovne šole (OŠ) Destrnik-Trnovska vas, ki ga vodi zborovodja Ernest Kokot, in OPZ OŠ Alojzija Šuštarja Ljubljana Šentvid z zborovodjem Tinetom Becom, so danes sporočili iz Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.

Pravico do tekmovanja so imeli otroški zbori, ki so v sezoni 2022/2023 sodelovali na regijskem tekmovanju ali so bili na višjo raven razvrščeni na območni reviji v sezoni 2022/2023 ali 2023/2024. Na reviji so nastopili otroški zbori, v katerem pojejo pevke in pevci, rojeni leta 2013 in mlajši.

Na Facebook strani Glasbene šole Koper so zapisali, da je njihov otroški pevski zbor osvojil Zlato priznanje z odliko s 94,3 točkami in 1. mesto. Poleg tega pa so prejeli še posebna priznanja za najbolj prepričljivo izvedbo celotnega nastopa, za najbolj prepričljivo izvedbo izvirne sodobne zborovske skladbe, napisane od leta 2004 (za skladbo Bojana Glavine: Ptice) in za najboljšo sestavo sporeda.

"Iz srca čestitamo pevcem in zborovodkinji Kristini Babič ter korepetitorki Vesni Zuppin za izjemen uspeh! To je velik dosežek za vse vas in za celotno glasbeno šolo. Bravo!" so še zapisali.

Bravo, otroci! Otroški pevski zbor Glasbene šole Koper in podružnice Izola je na 27. Reviji Zagorje ob Savi 2024 osvojil...

Objavil/a Glasbena šola Koper dne Četrtek, 16. maj 2024

Merila izbora za udeležbo na državnem tekmovanju so bila kakovost prijavljenega zbora, umetniška vrednost sporeda in primernost sporeda glede na zasedbo zbora. Sodelujoče zbore je potrdil organizacijski odbor prireditve na predlog umetniškega sveta tekmovanja.

Po pandemiji covida-19, ki je bienalno državno tekmovanje zamaknila za kar šest let, se je 27. revija vrnila v nekoliko spremenjeni oblik. V Zagorju ob Savi so se tokrat predstavili izključno otroški zbori. Mladinski zbori odslej nastopajo v okviru Mladinskega pevskega festivala Celje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija