FRIZER, ROJEN BREZ ROK: Podira meje in dokazuje, da je mogoče uspeti tudi s hendikepom (FOTO, VIDEO)

Trendi

Gabriel Nicolas Heredia je argentinski frizer, ki je bil rojen brez rok. Pravi, da je vedno imel podporo prijateljev ter družine in nikoli ni čutil diskriminacije s strani sošolcev. Pravzaprav ga je njegova mama, frizerka, navdihnila za tovrstno delo. Pri rosnih 14 letih je začel delati kot frizer in se naučil vseh tehnik za popolno oblikovanje pričesk ter urejanje brade. Čeprav je frizerstvo sprva videl kot hobi, je kaj kmalu ugotovil, da je to poklic, v katerem želi delati, poroča Oddity Central.

"Naučil sem se samostojno postreči s kozarcem vode, študiral sem, naučil sem se voziti kolo, motorno kolo in celo voziti avto," je Gabriel povedal o odraščanju. Njegova družina mu je kmalu pomagala odpreti frizerski salon, kjer je delal leto in pol. Tam je spoznal Zlatana Gomeza, predsednika organizacije z imenom Argentina Corta. Člani omenjene organizacije opravljajo brezplačne storitve v revnih soseskah in nudijo izobraževanja za frizerje. Gabriel je zdaj del te ekipe in ljudem vseh starosti omogoča, da lahko pridobijo veščine, ki jih potrebujejo za dostojna delovna mesta.

Barber born with no hands

Meet Gabriel Heredia, a barber who serves his customers without hands!

Objavil/a CGTN dne Sobota, 4. avgust 2018

Gabriel si prizadeva ne le za to, da bi bil uspešen frizer, temveč tudi za vzpostavljanje povezav s sosesko: "Kar mi je najbolj všeč pri mojem delu, je, da se ljudje počutijo dobro po moji storitvi. To me osrečuje." Je tudi perfekcionist: "Želim si, da bi bil moj salon najboljši. Odprl bi še enega."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija