PIRAN DOLETELA POSEBNA ČAST: Obiskal ga je človek z dosežkom, s katerim se lahko pohvalijo le redki (FOTO)

Piran

Piran je pred dnevi obiskal gost, za katerega velja, da je obiskal največ držav in krajev na svetu, saj potuje že od leta 1949.

Gosta so sprejeli v Hotelu Piran, kar so s ponosom delili tudi na svoji Facebook strani: "Billa Altafferja, najbolj potovalnega človeka na svetu, pozdravljamo v Hotelu Piran." Obenem so še zapisali, da so s potnim listom, napolnjenim z znamkami iz 193 neodvisnih držav, njegove zgodbe tako očarljive kot destinacije, ki jih je raziskal.

Iz komentarjev pod to objavo je razvidno, da je Altaffer pred tem obiskal Ljubljano, saj je ena izmed komentatork zapisala, da je tudi njej, pred vodenjem po Ljubljani, takoj 'prezentiral' svojo vizitko s tem nazivom. Komentatorka je še zapisala, da obstaja protokol, koliko držav sveta in celin moraš prepotovati, da se uvrstiš med najbolj potovalne ljudi na svetu.

Na portalu Siol.net so zapisali, da Bill Altaffer potuje že od leta 1949, sam sebe pa predstavlja kot človeka, ki je prepotoval največ na svetu. Obiskal je vseh 193 neodvisnih držav ZN, vse celine, 327 držav in ozemelj na seznamu Travelers' Century Club, 858 držav in ozemelj na seznamu MTP, 1062 regij na seznamu NM1281, 1024 Unescovih območij svetovne dediščine in na poti preživel 16 let. Osvojil je tudi številna potovalna priznanja.

Drugače pa je Altaffer lastnik majhnega potovalnega podjetja, ki načrtuje potovanja v izjemno eksotične kraje. Kadar ne potuje, živi v Mammoth Lakes in San Diegu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija