V SLOVENIJO PRISPELA VEČJA POŠILJKA ZAŠČITNE OPREME: "Materialne razmere v bolnišnicah se bodo pomembno izboljšale"

Slovenija

Na letališče Jožeta Pučnika je danes iz Češke prispela pošiljka zaščitne opreme za urgentne potrebe, ki jo je prevzel Zavod za blagovne rezerve. Gre za 25.200 kirurških mask N95, 500.000 drugih kirurških mask, 5000 kosov zaščitnih kombinezonov, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

Vsa zaščitna oprema je bila prepeljana v Državni logistični center Roje. Minister za obrambno Matej Tonin je preko Twitterja sporočil, da so že začeli z razdeljevanjem opreme na najurgentnejše točke, to je v zdravstvu in domovih starejših občanov.

Ob pristanku letala je bil na navzoč minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, ki je tvitnil, da so let iz čeških Pardubic urgentno organizirali čez noč.

"S to in drugimi pošiljkami, ki jih Slovenija pričakuje v teh dneh, se bodo materialne razmere v slovenskih bolnišnicah pomembno izboljšale, kar pomeni tudi boljše in varnejše delo za zdravnike in drugo zdravstveno osebje," pa je na Facebooku zapisalo ministrstvo.

[ZAŠČITNA OPREMA ????] Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je bil danes na Letališču Jožeta Pučnika navzoč ob...

Objavil/a Ministrstvo za infrastrukturo dne Sreda, 25. marec 2020

Premier Janez Janša se je na Twitterju Češki že zahvalil za poslano opremo.

V omenjeni logistični center je sicer danes iz Zavoda za blagovne rezerve prispelo še 3,36 milijona rokavic iz lateksa ter 920 pralnih mask.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija