V MAKEDONIJI BODO ULICO POIMENOVALI PO PREMINULEM SLOVENSKEM GASILCU: Umrl je uro pred svojim 20. rojstnim dnevom

Kronika

Tragična novica o smrti mladega prostovoljnega gasilca in potapljača Žana Kofola iz Kostanjevice pri Ligu, ki je življenje izgubil v torkovi prometni nesreči v Novi Gorici, je prišla tudi do Severne Makedonije, kjer je avgustovske požare pomagal gasiti tudi Kofol. Župan Berovega bo predlagal, da v njegov spomin poimenujejo eno od mestnih ulic.

Kot danes poročajo Primorske novice, je bil Žan Kofol najmlajši med primorskimi prostovoljci, ki so sodelovali pri gašenju ognjenih zubljev v okolici Berovega v vzhodnem delu Severne Makedonije. Župan mesta Berovo Zvonko Pekevski je v sredo na Facebooku napovedal, da bo predlagal, naj eno od ulic v mestu poimenujejo po mlademu slovenskemu gasilcu.

Kofol je bil eden od štirih novogoriških prostovoljnih gasilcev, ki so šest dni gasili avgustovske požare v Severni Makedoniji.

"Zelo težko mi je govoriti o tej tragični izgubi, saj sem bil kot poklicni gasilec tudi na kraju te prometne nesreče s smrtnim izidom. Od leta 2018 je bil (Žan Kofol) predsednik mladinske komisije pri PGD Nova Gorica in zelo aktiven gasilec," je dejal namestnik poveljnika PGD Nova Gorica Dani Boltar.

Kofol, ki je življenje izgubil v čelnem trčenju v Novi Gorici v torek zvečer, slabo uro pred svojim 20. rojstnim dnevom, je bil tudi aktiven član Društva za podvodne dejavnosti (DPD) Soča, ki se mu je pridružil leta 2018. Takrat je naredil izpit za potapljača začetnika, lani za nadaljevalca, sedaj pa se je pripravljal za pridobitev naziva tehničnega potapljača.

"Bil je zelo priden in vedno pripravljen pomagati. V naslednjem letu bi lahko že postal član potapljaške enote za reševanje," je povedal predsednik DPD Soča Andrej Šekli.

Pogreb Žana Kofola bo njegovem domačem kraju v soboto popoldne. Na zadnjo pot ga bodo pospremili številni gasilski kolegi, tudi člani primorske odprave, ki so skupaj z njim gasili ognjene zublje v Severni Makedoniji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija