V PRIMORSKEM PREDORU UMRL 19-LETNIK: Policija je sporočila podrobnosti trčenja

Kronika

Policija je bila v torek ob 23.18 obveščena o prometni nesreči, ki se je zgodila na cesti med Novo Gorico in Rožno Dolino. V čelnem trčenju je umrl 19-letni sopotnik v osebnem avtomobilu, ki ga je zaneslo na nasprotno vozišče ob vstopu v predor Panovec, ravno v trenutku, ko je nasproti pravilno pripeljala 44-letna voznica.

Fotografiji sta simbolični. 

Po sedanjih ugotovitvah je 23-letni voznik, v čigar vozilu se je vozil preminuli 19-letnik, vozil po cesti iz Nove Gorice proti Rožni Dolini. Ko je pripeljal do desnega delno preglednega ovinka hitrosti, načina vožnje ni prilagodil lastnostnim ceste in stanju vozišča - gre namreč za oster desni ovinek z omejitvijo hitrosti na 60 km/h, ki je speljan v predor. Pri tem je z avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal naravnost oz. preko neprekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče.

V tistem trenutku je pravilno iz nasprotne smeri pripeljala 44-letna voznica osebnega avtomobila, s 34-letnim sopotnikom. 23-letni voznik je najprej z levim delom osebnega vozila trčil v betonski robnik ob levem delu vozišča oz. levega roba, od koder ga je odneslo naprej, nato pa je s prednjim delom avtomobila čelno trčil v prednji del avtomobila 44-letnice.

Oba voznika huje poškodovana

Zaradi hudih telesnih poškodb je na kraju tragične nesreče umrl 19-letni sopotnik, oba udeležena voznika sta huje poškodovana, 34-letni sopotnik v drugem udeleženem vozilu pa je utrpel predvidoma lahke telesne poškodbe, so sporočili s PU Nova Gorica. Poškodovane osebe so bile z reševalnim vozilom odpeljane na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Pomoč policistom in reševalcem na kraju nezgode so nudili tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so s tehničnim posegom iz vozil rešili ukleščene osebe.

Ogleda kraja tragične nesreče sta se udeležili tudi okrožna državna tožilka iz Nove Gorice in preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča, slednja je tudi odredila sodno obdukcijo pokojnega. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev prometne nesreče 23-letnega voznika kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, so še zapisali na PU.

Na cestah na Severnem Primorskem je za posledicami prometnih nesreč v letošnjem letu umrlo sedem ljudi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija