TUDI VI DELATE TO NAPAKO? Teh stvari ne bi smeli hraniti v kopalnici

Trendi

Zaradi vlage in možnega nastanka plesni nekaterih stvari preprosto ne bi smeli hraniti v kopalnici. Med njimi so denimo nakit in kopalni plašči. Zakaj?

Kopalni plašči so podobna zgodba kot brisače, ki zaradi tega, ker so mokre, nase privabijo vonj po plesni. A brisače menjamo na nekaj dni, medtem ko plaščev ne in to je razlog, da jih je boljše shranjevati kje drugje.

Med stvarmi, ki ne sodijo v kopalnico ali v omaro v kopalnici, so tudi zdravila, saj bi morali te hraniti na sobni temperaturi. Zaradi previsoke temperature in vlage se lahko datum njihovega trajanja spremeni in neuporabna postanejo že prej.

Tudi hranjenje nakita v vlažnem prostoru kot je kopalnica, ni najbolj pametno. Še posebej ko govorimo o srebru, ta zaradi vlage utegne potemneti.

Če imate v kopalnici tudi straniščno školjko, preden potegnete vodo, zaprite njen pokrov. Kapljice vode namreč lahko pridejo tudi do vaše zobne ščetke. V to kategorijo bi sodil tudi pribor za ličenje, ki ga poleg vodi iz wc-ja tudi na splošno ni dobro izpostavljati vlagi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija