TATOVA IZ SV. ANTONA STA SE PREDSTAVILA KOT DELAVCA TELEKOMA, NA PU KOPER OPOZARJAJO: Pokličite policijo, preden objavite na Facebooku!

Kronika

Včeraj smo poročali, da domačini iz sv. Antona na družbenih omrežjih opozarjajo na dva moška, ki naj bi kradla po hišah. O zadevi smo povprašali na koprski policijski upravi, kjer so povedali, da niso dobili nobene prijave. No, danes pa so sporočili, da se je v vasi Kocjančiči pri Sv. Antonu vendarle nekaj zgodilo.

Kot so danes sporočili s koprske policijske uprave, so ženski iz vasi Kocjančiči pri Sv. Antonu ukradli zlatnino, gotovino in bančne kartice. K hiši naj bi prišla moška, ki sta se predstavila kot delavca Telekoma in naj bi po dvorišču pregledovala nekakšne kable. Policija obvestila o dogodku še zbira.

Že včeraj je na Facebooku domačinka opozorila, da "dva gospoda v zelenem vozilu kradeta po hišah". Vozilo naj bi imelo ljubljansko registrsko oznako. Do podobnih tatvin je prišlo tudi v Parecagu v nedeljo in ponedeljek, kjer naj bi kradla moška z vozilom s poljskimi registrskimi oznakami. Kot je znano, sta prišla v hišo domačinke pod pretvezo, da sta prišla na ogled, ker naj bi bila hiša naprodaj. Medtem, ko se je eden pogovarjal z domačinko, je drugi ukradel zlato verižico in 1000 evrov gotovine.

Policija: Če opazite karkoli sumljivega, pred objavo na Facebooku najprej pokličite 113!

Na Facebooku Policijske uprave Koper so po dogodkih v Kocjančičih in Parecagu pojasnili, da primerov zaenkrat ne povezujejo. Ob tem so dodali: "Podatke o sumljivih osebah in vozilih, še posebej pa informacije o konkretnih vlomih in tatvinah, čim prej sporočite na 113, da lahko policisti pravočasno reagirajo. Ko imamo dovolj natančne in pravočasne podatke se nemalokrat zgodi, da so storilci tudi prijeti, s tem pa je seveda preprečeno nadaljnje izvrševanje kaznivih dejanj," so pojasnili. V objavi so zapisali še: "Prosimo, da 113 pokličete še preden objavite informacijo na Facebooku."

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija