STRAŠLJIV PRIZOR: Skale vdrle v gostilno, evakuirali tri osebe (FOTO)

Kronika

V Podljubelju se je v torek nekaj po 17. uri sprožil skalni podor, ki je poškodoval gostinski objekt. Gasilci so zavarovali kraj dogodka in pomagali pri izselitvi treh oseb iz objekta, v katerem je poleg gostilne tudi stanovanje. Objekt je bil poškodovan tudi že marca, ko se je vanj privalila skala.

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, so prostovoljni gasilci iz Podljubelja in Bistrice pri Tržiču po skalnem podoru zavarovali območje objekta, izklopili elektriko in nudili pomoč trem osebam pri izselitvi. Prostore so tudi pregledali in prezračili ter izmerili prisotnost nevarnih plinov, ki pa jih niso zaznali.

V Prostovoljnem gasilskem društvu Podljubelj pojasnjujejo, da je skalni podor prebil stene gostilne Školjka. Po zavarovanju kraja dogodka so se gasilci odpravili na pregled notranjih prostorov, kjer so zaznali vonj po plinu. Za pomoč so zaprosili gasilce iz Bistrice pri Tržiču, ki so preverili prisotnost plina. Prezračili so prostor in pomagali pri evakuaciji treh oseb ter iznosu zamrznjenih izdelkov iz gostišča, ki je do nadaljnjega zaprto.

Bistro Školjka je bil začasno zaprt tudi že pred dobrima dvema mesecema, ko se je 18. marca zvečer s pobočja utrgala skala s približno enim metrom premera in prebila zid objekta, v katerem je v pritličju gostinski lokal, v prvem nadstropju pa stanovanje lastnice. Čeprav so takrat izvedli prve zaščitne ukrepe, je torkov skalni podor znova poškodoval objekt.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  05 .06. 2019 ob  13: 29
Naslednjič naj zgradi bajto na špici Triglava...in tisti, ki je idzal dovoljenje naj se tudi odseli gor...butalci