OBALO PRETRESA SERIJA BRUTALNIH NAPADOV: Neznanci pretepali in kradli v Kopru, Izoli in Portorožu

Kronika

V nedeljo ob 12.30 je v eno od izolskih trgovin prišel po pomoč moški, ki so ga v Izoli napadli neznanci. Policistom je povedal, da sta ga pretepla dva moška, ki ju ne pozna. Med pretepom je padel in se poškodoval. V bolnici so ugotovili, da ima hujše poškodbe (zlom vretenca v ledvenem delu hrbtenice). Policisti intenzivno zbirajo informacije o dogajanju, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Prav tako v nedeljo, in sicer ob 15.49, je policiste poklical moški in povedal, da so pri avtobusni postaji v Kopru trije neznanci napadli njegovega 14-letnega sina in mu vzeli denarnico. S kraja so se zatem odpeljali s taksijem proti mestu. Nekaj minut zatem je ponovno poklical in povedal, da so se vrnili in je enega prijel. Policisti so na kraju zbrali informacije in ugotovili, da so osumljeni hoteli menjati denar in so prosili mladoletnika, da jim ga zamenja.

Ko je ta vzel denarnico, mu jo je eden od njih iztrgal. 14-letnik jo je iztrgal nazaj in hotel pobegniti, vendar so ga spotaknili in mu iz denarnice vzeli 80 evrov. Nato so odšli s kraja. Policisti so takoj pričeli z iskanjem storilcev. Popoldan so jih prijeli vseh pet, povezanih z ropom, in sicer v Kopru in v Izoli. Vsi so mladoletni in prebivajo v Ljubljani oziroma okolici. Sledi jim kazenska ovadba.

V nedeljo ponoči pa naj bi pet oseb, starih med 20 in 25 let, napadlo 55-letnega državljana Nemčije sredi Portoroža. Povedal je, da so mu poskušali ukrasti ključe avtomobila in manjšo torbico. Nekako se je poskušal braniti, nato pa so osebe pobegnile. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, zadeva pa se obravnava kot kaznivo dejanje poskusa ropa. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  05 .06. 2019 ob  10: 04
IMENA! Zakaj je pri nas vse tako skrivnostno? Slike in imena dejte ven!
Istriano |  04 .06. 2019 ob  14: 35
16
Kaj ne bi bila lahko enkrat novica: znanci pretepali in kradli po Portorožu, policija jih je ujela in sodišče jih je obsodilo na najmanj pet let zapora?
vseved |  03 .06. 2019 ob  17: 31
@ ojoj, seveda.Kaj si pa ti razumel?
ojoj |  03 .06. 2019 ob  17: 17
In pol boš vodo sprical :)
vseved |  03 .06. 2019 ob  16: 56
Bo treba kupit kako pištolco,...