STE VČERAJ PREVEČ NAZDRAVLJALI? Enostavni načini za pregon "mačka"

Trendi

Ste preveč zavzeto nazdravljali novemu letu, danes pa čutite posledice? Glavni vzrok "mačka" ali celo "tigra" dehidracija. Alkohol je namreč diuretik, zaradi njega organizem dehidrira, vi pa se slabo počutite. Za vas imamo devet nasvetov, kako se čim hitreje znebiti glavobola, slabosti, izčrpanosti in ostalih neprijetnosti, ki spremljajo alkoholnega mačka.

1. Pijte vodo

Najenostavnejše in najpomembnejše je, da imate v sebi dovolj vode, saj je dehidracija glavni vzrok vašega mačka. Napolnite steklenico vode in jo imejte pri sebi. Pijte jo ves dan.

2. Pijte raztopine soli in sladkorjev

V primeru, da vam je bilo slabo in ste posledično bruhali, je vaše telo izgubilo veliko soli, kalija … zato je zelo priporočljivo, da uživate tako imenovane raztopine za peroralno rehidracijo. To so raztopine soli in sladkorjev, ki jih uporabljamo za preprečevanje izgube tekočine ali za nadomeščanje izgubljene tekočine pri izsušitvi oziroma dehidraciji. Poleg tega lahko uživate tudi sadne sokove, kokosovo vodo itd.

3. Jejte lahko hrano

Zahvaljujoč prekomernemu pitju alkoholnih pijač vaš želodec verjetno ni pripravljen prebavljati česa mastnega in težkega. Predlagamo, da zaužijete nekaj lahkega, na primer banano, ovsene kosmiče itd.

5. Pridobite nekaj vitaminov

Zaužitje multivitaminov je dobra rešitev. Vitamin C, denimo, boste dobili, če boste popili kozarec sveže iztisnjenega pomarančnega soka.

6. Pomagajte si z rezinami limone

Lahko narežete rezine limone in iz njih srkate tekočino. Tako boste olajšali občutek slabosti.

7. Spite, kolikor želite

Vaše telo tako kot vodo potrebuje tudi počitek. Ostanite v postelji toliko časa, kolikor želite.

8. Pojdite pod tuš

Ko se po prepotrebnem počitku počutite bolje, je priporočljivo, da se stuširate s hladno vodo. Na ta način se boste počutili še bolj sveže in sproščeno.  

9. Izogibajte se kofeinu

Čeprav si želite kave, se ji danes raje odpovejte. Kofein je namreč naravni diuretik in bo vaše telo še bolj dehidriral.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija