SI JE RES IZMISLILA POSILSTVO? Najstnica zaradi laži dobila štiri mesece pogojne kazni

Svet

Ciprsko sodišče je izreklo štiri mesece pogojne kazni za britansko najstnico, ker se je zlagala, da jo je na Cipru posilila skupina fantov iz Izraela. Najstnica bo morala plačati še 140 evrov kazni, poročajo tuje tiskovne agencije.

Devetnajstletnica je julija lani prijavila, da jo je skupina fantov napadla v turističnem kraju Ajia Napa, nakar je policija aretirala sedem najstnikov, starih od 15 do 18 let. Le nekaj dni po prijavi posilstva je umaknila prijavo in moške so izpustili na prosto, da so se lahko vrnili v Izrael. Med sojenjem se je izkazalo, da si je ženska izmislila obtožbo proti Izraelcem, ko je ugotovila, da so jo snemali med seksom. Tudi zbrani dokazi so pokazali, da njene obtožbe niso skladne s tem, kar je dejala. Med drugim je dejala, da so jo prisilili, naj umakne prijavo. Sodnik je sedaj odločil, da so njene izjave lažne ter da so bila njena pričevanja polna nasprotovanj in pretiravanj.

Odvetniki najstnice so že napovedali pritožbo. Pred sodiščem so se sicer zbrali protestniki, ki so izrazili podporo Britanki. Številni trdijo, da so bile med preiskavo in sojenjem storjene napake. Tik pred odločitvijo sodišča je ciprski zunanji minister Nikos Hristodulides dejal, da so v vladi razmišljali o pomilostitvi, a da bodo počakali na odločitev.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija