PRIJELI REKORDERJA MED DAVČNIMI DOLŽNIKI: Neuradno kar v središču Ljubljane

Kronika

Po dobrih treh mesecih iskanja je policija na silvestrovo prijela rekorderja med davčnimi dolžniki Zlatana Kudića, neuradno kar v središču Ljubljane. Še isti dan so ga odpeljali v pripor, zato bo konec sojenja, pred katerim je septembra pobegnil, dočakal na Povšetovi, je poročala TV Slovenija.

Kudića obtožnica bremeni utaje davkov. Ustanovitelj družbe Maxicom se z dvema soobtoženima brani očitkov o davčni utaji, pranju denarja ter ponareditvi oz. uničenju poslovnih listin. Izdajal naj bi fiktivne račune, nato pa zahteval preplačan DDV. Skupno naj bi pridelal 25 milijonov evrov davčnega dolga.

Finančna uprava RS (Furs) na poplačilo 25 milijonov evrov dolga po navedbah TV Slovenija ne more upati. Podjetje je izbrisano iz sodnega registra in ni več na seznamu davčnih dolžnikov. Dolgove bi Furs lahko terjal v kazenskem postopku kot premoženjski zahtevek. A vprašanje je, ali ima Kudić uradno sploh kaj premoženja.

Sojenje se je na ljubljanskem okrožnem sodišču začelo leta 2013, ko so prišli do zaključnih besed, pa je Kudić izginil. Kje je bil v času, ko je bila razpisana tiralica, ni znano. Njegov zagovornik je za TV Slovenija zatrdil, da je bil vsaj decembra zagotovo v Sloveniji in je celo prevzemal pošto.

Kdaj se bo sojenje nadaljevalo oz. končalo, na sodišču ne želijo napovedovati. Obramba je namreč zahtevala izločitev senata, predsednik sodišča pa o tem še ni odločil.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  08 .01. 2020 ob  17: 48
mu niso mogli izročiti pošte kot je v navadi, kadar gre za velike ribe