SE SPOMNITE SLASTNIH JAGOD S PURISSIME? Dobite jih v Agrocentru Koper in Lucija ali Cvetličarni Izola

Koper

Kmetijska zadruga Agraria Koper (KZ Agraria) vabi vse vrtičkarje k odkrivanju odličnih sadik višje kakovosti lastne proizvodnje. Z združitvijo strokovnega znanja in ljubezni do domače pridelave, Agrarijin Kmetijsko razvojni center slovenske Istre Purissima ponuja sadike, ki so idealne za mediteransko podnebje in istrsko zemljo.

Tine Matoš, dipl. ing. agr., vodja Purissime, deli pet ključnih nasvetov za uspešno sajenje:

1. Načrtovanje zasaditve: Pri sajenju sadik je pomembno dobro načrtovanje, ki vključuje izbiro primernih sosedov za posamezne rastline. Dobro planiranje zasaditve je ključ do uspešnega vrta.

2. Priprava zemlje: Pred sajenjem dobro obdelajte in pripravite zemljo. Poskrbite, da ne bo velikih grud, ter jo primerno pognojite. Vedno se izogibajte saditvi v mokro ali blatno zemljo.

3. Izbira zdravih sadik: Izberite utrjene sadike z zdravo koreninsko grudo. Zaščitite jih lahko s pokrivno mrežo, kot je LUTRASIL, ter tako poskrbite za dobro letino.

4. Pravilna globina sajenja: Pazite, da sadike zasadite dovolj globoko, vendar ne pregloboko, da ne ovirate njihove rasti. Pri cepljenih sadikah pazite, da ne pokrijete cepnega mesta z zemljo.

5. Prvo zalivanje: Prvo zalivanje je bistvenega pomena. Sadike zalijte dovolj, da napojite tudi zemljo okoli njih ter jim tako zagotovite dobre začetne pogoje za rast.

KZ Agraria vas vabi, da obiščete njihove prodajalne, kjer lahko kupite sadike višje kakovosti Purissima. S skrbno vzgojo so te sadike idealne za vaš vrt. Obiščite jih v Agrocentru Koper, Agrocentru Lucija ali Cvetličarni Izola ter si zagotovite sadike, ki bodo vašemu vrtu zagotovile obilo pridelka.

Več informacij o njihovi ponudbi sadik najdete na naslednji povezavi: Katalog sadik Purissima.