SE BODO ZA PROTEST ODLOČILI TUDI V JAGODJU? "Do zadnjega trenutka se bomo borili, da uspemo v naši nalogi"

Izola

Poročali smo že, da si v Jagodju na vse načine prizadevajo ohraniti poslovalnico pošte, ki jo namerava ukiniti Pošta Slovenije. Predstavniki izolske krajevne skupnosti Jagodje-Dobrava so za njeno ohranitev začeli zbirati podpise, medtem ko so krajani Griž v Občini Žalec pripravili celo protestni shod, saj Pošta Slovenije s 1. oktobrom namerava med drugimi ukiniti tudi tamkajšnjo poštno poslovalnico. Se bodo za protest odločili tudi v Jagodju? Kot pravijo, se bodo borili do zadnjega trenutka.

Predsednik sveta krajevne skupnosti Jagodje-Dobrava Matjaž Gergeta nam je povedal, da še vedno zbirajo podpise za ohranitev poslovalnice Pošte Slovenije v Jagodju. Točnega števila zbranih podpisov še nima, do konca meseca pa računa, da bodo zbrali okoli 5000 podpisov, ki jih občani lahko oddajo na Občini Izola, na Krajevnih skupnostih Jagodje in Livade v času uradnih ur ter v nekaterih gostinskih lokalih.

"Zapiranje poslovalnic Pošte Slovenije po naši državi povsod dviguje veliko prahu. Dnevno opažam, da se pojavljajo razne iniciative, protesti in nestrinjanja s tem početjem Pošte," je Gergeta komentiral protestni shod, ki so ga pripravili krajani Griž v Občini Žalec. Na vprašanje, ali kaj podobnega načrtujejo v Jagodju, nam je odgovoril, da so trdno prepričani, da ena pošta za celo Občino Izola ne zadostuje: "Krajevna skupnost Jagodje – Dobrava bo prejete podpise posredovala Pošti Slovenije, Agenciji za komunikacijska omrežja in storitve RS, Slovenskemu državnemu holdingu ter članom odbora za gospodarstvo in izrazila nestrinjanje z zapiranjem naše poslovalnice. Vsekakor se bomo do zadnjega trenutka borili, da uspemo v naši nalogi."

Ob tem so Pošti Slovenije že predlagali tudi konkretne rešitve, s katerimi bi lahko izboljšala poslovanje pošte v Jagodju, o čemer smo že pisali. Kot ugodno rešitev je Gergeta izpostavil tudi pogodbeno pošto (ko je dejavnost pošte združena z osnovno dejavnostjo pogodbenega partnerja, npr. v prostorih lokalne skupnosti, trgovine ..., op. a.), "predvsem zaradi ohranitve poslovalnice in dostopa starejših (manj mobilnih) krajanov do storitve pošte".

Ali nameravajo krajanom v primeru zaprtja poslovalnice ponuditi kakšno drugo alternativo namesto nameravane preusmeritve na centralno izolsko pošto in kaj se bo zgodilo z uslužbenci, smo se z vprašanji obrnili tudi na Pošto Slovenije. Odgovore še čakamo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  24 .09. 2019 ob  21: 08
@zoran13, če si že tako razvit in lokalpatriot, a vzemi pošto v najem in delaj 24 ur na dan.
zoran13 |  23 .09. 2019 ob  19: 31
Odgovorni na Pošti Slovenije bodo kmalu sprejeli eno izmed nerazumnih in skrajno zavrženih odločitev, ki je med drugim v državni lasti in zaprli eno od dveh Pošt v Izoli. To, dejanje meji že na norost, saj 2.146 prebivalcem Jagodja, preprečuje dosedanji normalni potek življenja in jim hkrati jemlje že pridobljene državljanske in potrošniške pravice. Nepremišlje in nedomišljene skrajno birokratske odločitve bodo prizadele tudi osrednjo in preostalo Pošto na avtobusni postaji v Izoli, saj bodo tam sedaj še večje vrste ob že siceršnjem splošnem nezadovoljstvu, se bo sedaj pridružile še nove iz mnoštva prebivalcev iz Jagodja. To, da te obvezujejo na katero vnaprej določeno Pošto moraš hoditi, da boš opravil normalo oddajo pošiljk, prevzemal in oddajal pakete, je domala smešno in hkrati zelo zaskrbljujoče, saj krni naše vsakdanje življenje in po nepotrebnem zmanjšuje naš življenjski standard. Vse to bo še povečalo nezadovoljstvi in nam hkrati na primeru dokazovalo, kako malo in ničvreden je glas državljanov, ki si ne pustimo vzeti nekaj, kar je povsem normalno za razvito družbo. Ali nam res preostane le še državljanska neposlušnost!!

NOVI URNIK

Spoštovani uporabniki poštnih storitev!

Obveščamo vas, da bo pošta 6310 Izola, v ponedeljek, 7.oktobra 2019,
začela poslovati z novim delovnim časom, in sicer:

Ponedeljek - Petek - od 8.00 do 18.00
Sobota - od 8.00 do 12.00

Hvala za razumevanje!
Pošta Slovenije
Istriano |  23 .09. 2019 ob  15: 46
Jaz sem pa za takojšnjo ukinitev pošte v Šalari, tako bom padel pod glavno pošto v Kopru in bom v miru dvigoval priporočena pisma in pakete od 8. ure zjutraj do 19. ure. Kolikokrat sem šel od doma z avtom popoldne do pošte v Šalari in sem naletel na zaprta vrata. Tako pošto ne potrebujem in naj se čimprej zapre. Pa še nekaj mi ni jasno, zakaj leta 2019 hodijo poštarji zjutraj okoli s paketi in priporočenimi pismu, če nas večina v tem času dela ali se šola? Naj dostavljajo popoldne ne in naj bodo poštarji zjutraj prosti.
Lili |  23 .09. 2019 ob  15: 43
-1
Vodstvo pošte je pokvarjeno in sprevrženo in v svojih izjavah navajajo same laži in zavajanje, kot npr. da so uporabniki (po kao anketah) zelo zadovoljni z njihovimi storitvami in da uporabniki z ukinjanjem poslovalnic ne bodo oškodavani.
1. To je popolna laž oz.so te ankete bile izvedene pred inofrmacijo o zaprtju
2. Da oz.če so uporabniki zadovoljni, bi se dalo debatirat..
3. Da uporabniki ne bodo oškodavani je navadna laž,
In naši gnjili mediji, to le ponavljajo kot papige. Naj kdo dvigne svoji rit in vpraša uporabnike o mnenju ne pa da le ponavljajo, kar jim napiše slovenska tiskovna agencija...ki se ve po čigavih navodilih spušča te informacije v svet...