POZIV IZOLANOM, NAJ PODPIŠEJO PETICIJO: Pošta v Jagodju mora ostati!

Izola

V Jagodju si na vse načine prizadevajo ohraniti poslovalnico pošte, ki jo namerava Pošta Slovenije ukiniti. V bran ohranitvi poslovalnice je stopil tudi izolski župan Danilo Markočič, a je pri Pošti naletel na gluha ušesa. V Jagodju so prepričani, da bi bila centralna pošta v Izoli – glede na nekaj več kot 16.000 prebivalcev – preobremenjena. Pobudniki peticije zato predlagali, da se poštno poslovanje Baredov, Cetor, Dobrave, Kort, Malija, Šareda in Nožeda preusmeri v Jagodje, namesto da poslovalnico zaprejo. A na Pošti Slovenije ni posluha.

KS Jagodje-Dobrava zdaj poziva Izolane, da podpišejo peticijo proti zaprtju poslovalnice v Jagodju. Dokazati želijo, da je ohranitev pošte življenjskega pomena za krajane.

Kje se lahko podpišete?

Podpis je mogoče oddati v glavni pisarni izolske občine na Sončnem nabrežju 8 v času uradnih ur, v prostorih KS Jagodje-Dobrava med uradnim urami ob torkih med 8. in 12. uro in od 14. do 17. ure, ter ob petkih od 8. do 12. ure. Jutri, v soboto, 7. septembra, od 8. ure dalje pa bodo lahko občani podpisali peticijo tudi na stojnici na Lonki, v nekaterih lokalih ter v lekarni v San Simonu. Podpisi se zbirajo do konca meseca septembra.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  10 .09. 2019 ob  19: 23
Odgovorni na Pošti Slovenije bodo kmalu sprejeli eno izmed nerazumnih in skrajno zavrženih odločitev, ki je med drugim v državni lasti in zaprli eno od dveh Pošt v Izoli. To, dejanje meji že na norost, saj 2.146 prebivalcem Jagodja, preprečuje dosedanji normalni potek življenja in jim hkrati jemlje že pridobljene državljanske in potrošniške pravice. Nepremišlje in nedomišljene skrajno birokratske odločitve bodo prizadele tudi osrednjo in preostalo Pošto na avtobusni postaji v Izoli, saj bodo tam sedaj še večje vrste ob že siceršnjem splošnem nezadovoljstvu, se bo sedaj pridružile še nove iz mnoštva prebivalcev iz Jagodja. To, da te obvezujejo na katero vnaprej določeno Pošto moraš hoditi, da boš opravil normalo oddajo pošiljk, prevzemal in oddajal pakete, je domala smešno in hkrati zelo zaskrbljujoče, saj krni naše vsakdanje življenje in po nepotrebnem zmanjšuje naš življenjski standard. Vse to bo še povečalo nezadovoljstvi in nam hkrati na primeru dokazovalo, kako malo in ničvreden je glas državljanov, ki si ne pustimo vzeti nekaj, kar je povsem normalno za razvito družbo. Ali nam res preostane le še državljanska neposlušnost!