REGIONAL USPEŠNO VSTOPIL V NOVO LETO: Januarja zabeležil skoraj 690 tisoč obiskov in 290 tisoč različnih bralcev

Slovenija

Naš portal po uspešno zaključenem letu nadaljuje z visoko začrtanimi cilji. Že januarja je zabeležil visoko branost, število uporabnikov portala pa narašča iz dneva v dan. V prvem letošnjem mesecu smo zabeležili skoraj 690 tisoč obiskov in 290 tisoč različnih bralcev. Med januarskimi novicami so vašo pozornost najbolj pritegnile ošpice, zanimati pa so vas že začele tudi letošnje lokalne volitve.

Branost strmo narašča  

Potem ko je Regional lani zabeležil za skoraj 50 odstotkov več ogledov strani kot v letu 2016 – ti so poskočili na nekaj manj kot 17 milijonov – je tudi leto 2018 pričel na visokem nivoju. Januarja smo zabeležili skoraj 690 tisoč obiskov in 290 tisoč različnih bralcev, ki so skupno prebrali 1,7 milijona novic.

Ogromno ljudi nas je tudi v začetku letošnjega leta spremljalo preko mobilnih naprav, telefonov in tablic. Med njimi smo zabeležili skoraj 450 tisoč obiskov, od tega več kot 220 tisoč različnih bralcev in skoraj 870 tisoč ogledov strani.

Podatki za januar 2018, vir: Google Analytics

Povprečno trajanje seje posameznega bralca, ki obišče naš portal, je dve minuti in 46 sekund, preko mobilnih naprav pa se na Regionalu zadržijo skoraj dve minuti.

Kaj ste januarja najraje brali?

V januarju je vašo pozornost najbolj pritegnila novica o prvem primeru ošpic na Obali. Po naših informacijah se je okužil deček iz Izole. Sicer pa je bila tema ošpic januarja na splošno precej brana. Poleg tega kako ravnati v primeru okužbe, smo opozarjali tudi, da je precepljenost v zdravstveni regiji Koper druga najnižja v državi.

Zanimalo vas je tudi, kaj je povzročilo kaos v koprskih trgovskih centrih. Po pisanju enega izmed vas, niso delovali POS terminali, povsod pa je vladala "nejevolja, velika gužva, velike čakalne vrste, nemoč trgovcev in bančnikov, saj se je sistem sesul tudi na bankomatih". Odgovore in pojasnila smo poiskali pri odgovornih.

Med najbolj branimi novicami se je znašlo tudi streljanje v središču Kopra. Policisti so 45-letnemu Izolanu zasegli pištolo z nabojnikom in sedem nabojev ter nekaj petard.

Zanimati pa so vas že začele tudi letošnje lokalne volitve, katerih smo se lotili kot eden izmed prvih medijev. Najprej smo preverili, kdo se namerava za županski stolček potegovati v Izoli, sledil je pregled kandidatov v piranski občini, na vrsto pa seveda prideta še Koper in Ankaran.

Z aktualnimi, lokalnimi in zanimivimi novicami vam bomo postregli tudi v prihodnjih mesecih, vas, zvesti bralci, pa še vedno vabimo h komentiranju in soustvarjanju našega in vašega Regionala.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija