KOLENC SE POSLAVLJA: Kdo so kandidati za prvi stolček občine Izola?

Izola

Slovenci bomo letos šli na volišča najmanj dvakrat. Prvič predvidoma junija, zaradi državnozborskih volitev, in drugič predvidoma novembra, ko bodo na vrsti lokalne volitve. Najprej smo preverili, kaj se pripravlja v Izoli, kjer je bil odgovor na vprašanje aktualnemu županu Igorju Kolencu, ali bo ponovno kandidiral, sledeč: "Leta 2010 in 2014 sem zelo jasno povedal, kaj bom naredil, poglejte vaše stare članke" . Ker v času tekme za stolček ljudje povedo marsikaj in predvsem povedo veliko, med Kolenčevimi izjavami omenjamo tole iz leta 2014, ko je dejal, da v štiriletnem mandatu ne moreš postoriti veliko. Sicer pa je Kolenc aludiral na njegovo izjavo, da ne bo več kandidiral. Izola bo tako dobila novega župana, ali županjo. Kdo so morebitni kandidati? 

Prva, ki je potrdila udeležbo na tekmi za mesto župana oziroma županje občine Izola, je teologinja in absolventka pedagogike Manca Vadnjal, vodja stranke Izola je naša (IJN). Vadnjalova je za županjo kandidirala tudi na zadnjih lokalnih volitvah leta 2014, trenutno sedi v občinskem svetu in se ukvarja s pritožbami pacientov v zvezi z izolsko bolnišnico.

Danilo Markočič

V tekmo naj bi se podal še en izolski svetnik, Danilo Markočič: "Lahko potrdim, da mi je nekaj tako občanov Izole kot strankarskih kolegov predlagalo kandidaturo. Kandidacijski postopki v DeSUS-u pa še potekajo, zato se bom odločil, ali bom kandiral, po tehtnem razmisleku in posvetu tako z družino kot s tistimi, ki jim najbolj zaupam." Markočič je bil vodja kabineta nekdanje županje Brede Pečan ter ministrice za kulturo Julijane Bizjak Mlakar, vodil je Turistično združenje Izola, trenutno je član izvršnega odbora Desusove centrale in predsednik oljkarskega društva slovenske Istre.

Na "spisku" kandidatov sta tako poklicni kot nepoklicni izolski podžupan

Gregor Perič

Pred štirimi leti je bil med kandidati za župana Izole tudi trenutni poklicni podžupan, sicer politolog Gregor Perič, ki je o načrtih za leto 2018 povedal: "V stranki SMC Izola se pogovarjamo predvsem o moji kandidaturi za državni zbor. Kot vemo, so v tem letu dvojne volitve, junija državnozborske, v enajstem mesecu pa še lokalne, za občinski svet in župane. Konkretno se moje ime bolj povezuje v kontekstu državnozborskih volitev, potem pa bo še kar nekaj časa, ko se lahko zgodi še marsikaj."

Evgenij Komljanec resno razmišlja o kandidaturi

Evgenij Komljanec

Med tistimi, ki še vedno oklevajo, ali se spustiti v tekmo na lokalnih volitvah, je svetnik Liste Izolani in poslovni direktor podjetja za informacijske tehnologije Parsek, Gašper Čehovin, predsednik ženskega in moškega rokometnega kluba Dario Madžarević in direktor izolskega zdravstvenega doma Evgenij Komljanec. "Resno razmišljam o kandidaturi, nisem pa še sprejel končne odločitve," nam je potrdil Komljanec.

V tekmo tudi prvi mož Komunale?

Med "neodločenimi" je tudi podjetnik Andrej Jereb, ki je na naše vprašanje, ali se bo podal v tekmo za župana, povedal: "Imel sem kar nekaj vabil in spodbud, v tem trenutku pa moram reči, da razen spodbud iz okolja, se nisem še odločil. Zato ne morem nič uradnega povedati, verjetno pa bo v kratkem padla tudi dokončna odločitev."

Andrej Jereb

V vrstah SD so na zadnjih lokalnih volitvah leta 2014 podprli Kolenca, saj svojega kandidata niso imeli. V igri za županskega kandidata se omenja predsednik stranke Aleksej Skok, ki nam je povedal: "V tem trenutku ne morem ničesar potrditi. Vse je mogoče, če se bomo na SD Izola tako odločili." Poleg Skoka se omenja še ime trenutnega nepoklicnega podžupana Valdija Morato. Njegovo ime se je omenjalo v zvezi z lokalnimi volitvami tudi v preteklosti, a do sedaj še ni kandidiral.  

Denis Bele

Skromen z besedami je bil še en morebitni Kolenčev protikandidat Denis Bele, direktor Komunale Izola: "Malce preuranjeno je o tem govoriti."

Deli novico:

Pni |  18 .06. 2018 ob  15: 58
Dobrodosli vsi v pni in levi in desni... l.p izolani
Tifozo |  18 .02. 2018 ob  13: 11
Kandidati za se zjokat...komljanc in druščina okoli njega za se zjokat.eden brez osnovne šole...samo mafija jih je...via s takimi...
Alkaida |  21 .01. 2018 ob  17: 48
Svet gre naprej in ne nazaj to se pravi volit nove stranke! Stare so preteklost! Aleluja..
Zombi |  19 .01. 2018 ob  00: 02
-1
Ja res komunisti vun iz izole! Komljanec napomoc!!!!
Izolan |  19 .01. 2018 ob  00: 00
Vazno je v izoli ptemagat ta stare stranke kot so sd in ijn ki delajo izoli vrsto let nepopravljivo skodo! Vsaka nova stranka je sigurno boljsa kot stara itd...
smc |  17 .01. 2018 ob  11: 50
Stranka SMC je preteklost to bo vidno na DZ volitvah in tako bo tudi v Izoli. Komljanec in ostali pa bojo prisedlali k novim strankam ali pa listam.
murje |  15 .01. 2018 ob  12: 59
BOB DNEVA

"V družbi, v kateri politika ni dosledna v spoštovanju lastnih načel, na koncu zmagajo barabe brez vrednot."
Matjaž Gruden pravnik
Sreda, 01.januar 2018
www.vecer.com/bob-dneva
Zombi |  15 .01. 2018 ob  08: 08
Bele,manca pojdi ca!
Zombi |  15 .01. 2018 ob  08: 07
Se vedno v izoli vlada fouserija!
zoran13 |  14 .01. 2018 ob  22: 24
PARTITOKRACIJA

Kot je že leta 2006 dejal dr. Janez Drnovšek: "Strankarska politika je v krizi marsikje, tudi v drugih državah, v zahodnih državah in partitokracija, kot pravimo se velikokrat ukvarja samo s sabo. In ljudje ob tem nimajo več dobrega občutka. Mislijo, da se pač politiki ukvarjajo sami s sabo, stranke se ukvarjajo same s sabo in s svojimi interesi, položaji in tako naprej."

POLITIK

»Tako daleč, do dna, smo pripeljali stvari, da je beseda politik postala psovka, ne pa izraz za nekoga, ki opravlja poslanstvo.«
Dr.Dušan Plut, politik in ekolog
Mladina 14, 4.4.2014
www.mladina.si/15542...dusan-plut
www.mladina.si/15520...barbarstvo
Marjo |  13 .01. 2018 ob  18: 21
-1
Gremo volit manco pole bomo bohati pa se zurkota bomo imeli v ozadji pa decmana ku je iz stajerske doma pa mefa in podubno bando skodljivo ku samo znajo spotikat pa nikuli zmahat!
Izolan |  13 .01. 2018 ob  18: 15
Zoran 13 popolnoma se strinjam z vami! Se eurofest in gavioli ste pozabu ma tocno tako je koda se dosedanji zupani tekmujejo kateri bo vecjo skodo naredil...tako zgleda.
1