Z BOSSMANOM ALI BREZ: Kakšna bo gneča za županovanje v Piranu?

Piran

Aktualni piranski župan Peter Bossman je nedavno zatrdil, da se po dveh mandatih umika in da na letošnjih lokalnih volitvah ne bo sodeloval. Hitro so se začela ugibanja, kdo bi ga utegnil naslediti, bolje rečeno, kdo vse bi se lahko podal v župansko tekmo. S Tartinijevega trga sicer danes prihajajo nekoliko drugačne vesti. "Župan Občine Piran Peter Bossman ne verjame, da se bo odločil za vnovično kandidaturo, bo pa javnost pravočasno obvestil, ko bo ta odločitev dokončna in nepreklicna," so nam sporočili. Če bi kandidiral, utegne imeti močno konkurenco.

"Razmišljam o tem in velika verjetnost je, da bom kandidiral," nam je dejal nekdanji piranski župan in poslanec Desusa Tomaž Gantar. "Sigurno me županovanje zanima oziroma da bi nadaljeval s tistim, kar sem začel. Imam kar nekaj podpore, a vse bo odvisno od dogovorov, ali mi bo uspelo sestaviti ekipo, ki ni strankarsko obremenjena," pravi Gantar. Pravi, da je časa še, tudi za odločitev, ali bi kandidiral kot strankarski kandidat ali z neodvisno listo.

Tomaž Gantar

Med tekmeci naj bi bil tudi Robert Fakin, direktor Agrarie Koper in trenutno tudi kleti Vinakoper. Pravi, da o tem resneje kot on sam sicer razmišljajo drugi, a dodal, da je v Piranu "nujno dati eno roko, ker tam je razpad sistema". Za odločitev je še prezgodaj, je poudaril, o tem mora še razmisliti, se posvetovati z družino.

Robert Fakin

"Politiki bi morali dati neko garancijo"

Prezgodaj je tudi za Gašparja Gašparja Mišiča, ki ga sicer "vabijo in prepričujejo mnogi". Če bi se odločil, pravi, da se nagiba k povezovanju. "Z Gantarjem in Fakinom sem se že sestal z idejo, da bi podprli enega kandidata. Ni nujno, da sem to jaz, važno pa je, da Piran dobi župana, ki bo delal za občino in ljudi, ki bo sposoben udejanjiti vse njegove potenciale."

Odločitev naj bi sprejel spomladi. "Če bi kandidiral, bi dal bančno garancijo," poudarja Gašpar Mišič. Vsak politik bi se moral namreč po njegovem zavezati, da bo v primeru neuresničenih obljub, vrnil plače.

Gašpar Gašpar Mišič

Tudi za direktorja letališča in komunalnega podjetja prezgodaj

Naslednje v nizu imen, ki bi se lahko jeseni pojavilo na volilnih lističih v Piranu, je Robert Krajnc, direktor Aerodroma Portorož. "Prezgodaj je, imam toliko dela v podjetju, da bi o tem razpravljal," nam je dejal v telefonskem pogovoru. "Veliko je ljudi, ki spodbujajo različne ljudi, tudi mene, da bi bilo dobro kakšno spremembo narediti, ampak v tem trenutku je prezgodaj. Naj tečejo stvari svojo pot in ko bo pravi trenutek, bo padla tudi odločitev."

Robert Krajnc

V vrstah piranskega SD, iz katerih izhaja sedanji župan Bossman, trenutno poteka evidentiranje za letošnje državnozborske volitve, nam je povedal podpredsednik občinskega odbora Alen Radojkovič. Sledilo bo evidentiranje kandidatov za lokalne volitve, "a v tem trenutku je o kandidatu SD-ja za župana prezgodaj govoriti, o tem se moramo v stranki še dogovoriti". Na vprašanje, ali bi kandidiral sam, je Radojkovič dejal, da je možno, a da o tem še ne razmišlja.

Alen Radojkovič

Ali bi se utegnila vključiti v igro, smo vprašali tudi aktualno podžupanjo Meiro Hot. "Odločitve o tem, ali in v kakšni vlogi bom nadaljevala svoje delo v politiki, še nisem sprejela," je bila kratka.

Meira Hot

Deli novico:

Ogorcena |  26 .01. 2018 ob  22: 07
Ajej.... res so kandidati na višku.... eni in isti.... oz. Samo še slabši se pridružujejo... kot npr. Psihič iz letališča
Xxxx |  15 .01. 2018 ob  13: 08
A se med vikendom ni nic dogajalo?
Zakon |  15 .01. 2018 ob  12: 02
Samo še tej Hot-i manjkajo....
Piranci |  13 .01. 2018 ob  20: 30
Brižna mati božja sz vašimi kanditati.
Volim samo |  13 .01. 2018 ob  14: 52
Sebastjana Miloka za župana občine Piran !!!
Piran |  12 .01. 2018 ob  18: 26
In spet se za župana pojavljajo imena parazitov, izjemo nekaterih!!! Rabim župana, ki bo delal dobro občini, ne pa si z davkoplačevalskim denarjem privatiziral mesto beri (dobra praksa v Sloveniji).
Damidžon |  12 .01. 2018 ob  17: 00
Butalam ni pomoči.Črna luknja.
Camper |  12 .01. 2018 ob  15: 13
Sami poštenjaki
Župnika za župana |  12 .01. 2018 ob  14: 59
Amen
Popo |  12 .01. 2018 ob  14: 52
Jaz bi rad da se prijavi Popovič. Tako bi se ga v Kopru rešili. Upajmo ...
Happy day |  12 .01. 2018 ob  14: 39
11
Happy day ko Bossman oddide z županskega stola.
Ka |  12 .01. 2018 ob  14: 17
Se najbolj zanimivo bo kje oziroma za loga bodo te osebe kandidirale?
1