Putin uradno močnejši od slovitega Chucka Norrisa

Ruski predsednik Vladimir Putin je v Južni Koreji prejel posebno priznanje. Med obiskom v tej državi so mu izročili častni naziv nosilca črnega pasu, deveti dan, v taekwondoju, kar je najvišja raven mojstrstva v tej borilni veščini. Putin tako prekaša celo slovitega zvezdnika Chucka Norrisa, ki je v tej veščini nosilec črnega pasu, osmi dan.

"Nisem prepričan, ali si sploh zaslužim tako visok naziv," je bil po povišanju mojstrstva v tej borilni veščini skromen in ponižen Putin, ki mu je naziv med enodnevnim obiskom v Južni Koreji osebno izročil predsednik Svetovne zveze v taekwondoju Choue Chung-won. Vsekakor pa je Putin, kot je poročala državna ruska tiskovna agencija Itar-Tass, omenjeno priznanje označil kot "odlično promocijo te prekrasne borilne veščine", hkrati pa dodal, da se bo skušal še bolj potruditi za razvoj te borilne veščine v Rusiji.

Nosilec tudi črnega pasu v borilni veščini judo

Putin je odličen poznavalec azijskih borilnih veščin, med drugim je nosilec črnega pasu v borilni veščini judo, naziv mojstra pa si je pridobil tudi v borilni veščini sambo.