PRIHAJA SERIJA GOSPODAR PRSTANOV: Snemali jo bodo na tej veličastni lokaciji

Svet

Ameriški spletni velikan Amazon bo po napovedih v prihodnjih mesecih začel snemati visokoproračunsko serijo Gospodar prstanov po fantazijskem romanu angleškega pisatelja J.R.R. Tolkiena. Snemal jo bo na Novi Zelandiji, kjer so po tej knjigi nastali tudi filmi režiserja Petra Jacksona, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po poročanju agencije namerava zanjo porabiti več kot milijardo dolarjev, ker naj bi skušal posnemati uspeh serije Igra prestolov.

Izvršna producenta J.D. Payne in Patrick McKay sta povedala, da država v južnem Pacifiku ponuja prvobitno lepoto Srednjega sveta, kamor je J.R.R. Tolkien postavil svojo zgodbo o vilinih, škratih in hobitih. "Morali smo najti nekaj veličastnega, z neokrnjenimi obalami, gozdovi in gorami, ki pa ima tudi studie ter visoko usposobljene in izkušene obrtnike," sta zapisala v izjavi. Iz Studiev Amazon so sporočili, da se je predprodukcija že začela, snemanje pa se bo začelo "v prihodnjih mesecih" v Aucklandu.

Serija bo po poročanju AFP raziskovala zgodbe, postavljene pred dogodki, ki so bili prikazani v Jacksonovih filmih.

Filmska trilogija Gospodar prstanov in enako priljubljena, a kritiško slabše sprejeta filmska serija Hobit sta povzročila turistični razcvet na Novi Zelandiji. Lokacije, ki so bile uporabljene v njih, so pritegnile na milijone obiskovalcev, s čimer je turizem prehitel izvoz mleka kot največjega zaslužka države. Poleg tega so filmi spremenili novozelandski filmski sektor iz lokalne industrije v vodilnega na svetu, zlasti v posebnih digitalnih učinkih.

"Lepo je videti, da se povezanost Nove Zelandije s Srednjim svetom nadaljuje," je dejal minister za gospodarski razvoj Phil Twyford. Družba Invest Auckland pa je ocenila, da bo Amazonova produkcija prinesla "velik gospodarski zagon in priložnosti za zaposlitev".

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija