PRI TRČENJU S TOVORNJAKOM ZLETEL S CESTE IN SE PREVRNIL: Gasilci eno osebo reševali izpod vozila (FOTO)

Kronika

Včeraj popoldne, okoli 14.20, je prišlo do prometne nesreče na cesti Račice–Starod. 48-letni državljan Hrvaške je od Staroda proti Podgradu peljal skupino tovornih vozil in zaradi neprilagojene hitrosti, ki je ni prilagodil stanju vozišča, prometa in svojim vozniškim sposobnostim, z zadnjim levim delom priklopnika bočno trčil v osebni avtomobil, ki ga je pravilno po cesti od Podgrada proti Starodu vozil 63-letni državljan Hrvaške, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

V nesreči je voznik osebnega avtomobila zapeljal s cestišča, vozilo pa se je prevrnilo. Posredovali so gasilci PGD Ilirska Bistrica in Podgrad, ki so zavarovali kraj dogodka, izpod vozila rešili eno osebo, nudili pomoč reševalcem NMP Ilirska Bistrica in vozilo postavili na kolesa, so bistriški prostovoljni gasilci zapisali na svoji spletni strani.

Voznik avtomobila in njegova sopotnica sta se v nesreči lažje poškodovala, odpeljali so ju v Splošno bolnišnico Izola. Povzročitelju nesreče je bila izdana globa, so še sporočili s koprske policijske uprave.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija