POŠILJKA Z BELIM PRAHOM ZA KOPRSKO NOVINARKO: Snov ni nevarna za življenje in zdravje

Slovenija

Na regionalni RTV center Koper je danes prispela kuverta z belim prahom, naslovljena na novinarko Televizije Slovenija Eugenijo Carl, je potrdila sama novinarka. Kot je dejala, gre za enako pisavo in žig kot pred meseci, ko je tudi prejela sumljivo pošiljko, za katero se je izkazalo, da ne vsebuje nevarnih snovi. Po prvih analizah snovi na Inštitutu za mikrobiologijo in parazitologijo je ugotovljeno, da snov ni nevarna za življenje in zdravje ljudi, so naknadno sporočili s Policijske uprave (PU) Koper, kjer nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Zgodovina se ponavlja in danes se bo očitno ponovil 'dan sumljivih pošiljk', ki se je zgodil v začetku junija, ko je več naslovov po Sloveniji, med drugim na RTV Koper, na naslov novinarke Eugenije Carl, prispela sumljiva pošiljka. Novinarka je danes prek svojega Facebooka namreč sporočila, da je na njen službeni naslov prispela kuverta z belim prahom. "Ista pisava, isti žig. Prihajajo skafandri," je dodala.

Kuverta danes sicer ni prišla do prostorov televizije, saj so jo prestregli že na Radiu Koper, ki je na drugi strani ulice in kjer sprejemajo pošto za celoten regionalni RTV center. Zaradi preverjanja vsebine pošiljke so na radiu tako "v karanteni", prišli so tudi že policisti, je navedla Carlova.

S Policijske uprave (PU) Koper so sporočili, da so bili ob 8.50 "obveščeni o prejemu pisemske pošiljke z neznano snovjo v sprejemni pisarni medijske hiše v Kopru. Na kraju posredujejo vse pristojne službe, ki so v teh primerih predvidene (policisti, gasilci), prav tako pa je bil obveščen veterinarski inštitut. Izolirana je ena oseba," so zapisali.

Pošiljka, ki jo je Carlova prejela junija

RTV Slovenija ostro obsodila napad

Radiotelevizija (RTV) Slovenija je dogodek označila za še en v vrsti napadov na delo svojih novinarjev v zadnjih mesecih in ga ostro obsodila. Uslužbenci te medijske hiše so v skupni izjavi opozorili, da je svobodno in neodvisno novinarsko delo eden temeljnih postulatov demokracije, napad na novinarje pa je po njihovih besedah napad na demokracijo. Ob tem so še poudarili, da je treba v Sloveniji okrepiti kulturo javnega dialoga ter za vsako ceno ohraniti neodvisnost in avtonomnost novinarskega dela.

Sumljiv prah v državnem zboru ni nevaren

Tudi v vložišču državnega zbora so danes nekaj minut po 8.00 odprli pisemsko pošiljko z neznano snovjo. Prva analiza snovi, ki jo je opravil inštitut za mikrobiologijo in parazitologijo, je pokazala, da ta ni nevarna za življenje in zdravje ljudi. Pet oseb, ki so bile zaradi stika s snovjo v karanteni, zato ni več v izolaciji, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Deli novico:

@ jaka muda |  22 .10. 2018 ob  12: 43
vse spodaj našteto delate tudi vi ( anonimnost itd)
Gospa |  20 .10. 2018 ob  12: 55
Gospa Eugenija je odlična novinarka, no več kot odlična.
Kar pa najbolj šteje je njen pogum ter etičnost poročanja.
Vse Pohvale Ga. Eugenija nekdo mora lopovom snemati maske. In malokdo si upa.
gospa |  20 .10. 2018 ob  07: 14
@prees- titutka

sevda, njen sad kamor ugrizne, je vedno zrel in sočen.
Tvoj sadež že gnil odpade z drevesa.
Eho |  20 .10. 2018 ob  03: 00
Baje se v hermetičnih okrogih že dolgo ve kdo je to pošiljal, oziroma se je nespametno izdal s pripisom spaka. Vsak se brani z unim kar misli, da je sam.

Evgenija je majka carica.......
Evgenija |  19 .10. 2018 ob  21: 10
= le iene samo tako naprej...če bi vsi imeli karakter in pogum kot ona,da se tako izpostavlja temu režimu, ne-pravici še posebej v KP bi blo dosti boljše..tisti pa, ki misli, da je spaka naj se malo zamisli o svojem zdravju..ne veš kje te šajeta čaka!
press-titutka |  19 .10. 2018 ob  11: 52
kar je sejala, bo sedaj požela.
@unicevalka |  19 .10. 2018 ob  09: 00
Kaksno prihodnost Tomosa je unicila?
Ta je bil unicena tisti trenutek,ko je dotedanji direktor zavestno "prodal" Tomos nekomu, kateri ni imel denarja za poplacilo te blagovne znamke kaj sele za zagon proizvodnje...
raje |  19 .10. 2018 ob  07: 28
-3
borisa kot pa rdeče in njim podobne, ki še vedno živijo v povojnih časih
BOBO |  19 .10. 2018 ob  01: 19
Ma sodeč po pisavi , je to otrok , če ne po letih pa po možganih . Infantile!
kampanija2 |  18 .10. 2018 ob  22: 57
SD in njihovi borci so v Kopru že leta pod zemljo!
Eho |  18 .10. 2018 ob  22: 10
Škoda edino, da ko to osebo dobijo, ne bo noben smel vedet kdo to je. Krog ljudi, ki bi to lahko storili je zelo majhen.
raje |  18 .10. 2018 ob  21: 04
neškodljiv prah kot metek.
1