POLICIJA RAZKRILA UGOTOVITVE ANALIZE BELEGA PRAHU NA PRIMORSKEM: Koprska novinarka "na prostosti"

Koper

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so imeli danes polne roke dela s sumljivimi pošiljkami. Okoli 10. ure je občan sumljivo kuverto prinesel na PP Postojna, nekaj po 13. uri pa je sumljivo pošiljko prejela tudi koprska novinarka RTV Slovenija Eugenija Carl. Kot so sporočili s PU Koper, bela snov ni nevarna. 

Na podlagi prvih analiz neznane prašnate snovi v pošiljki, ki jo je danes dobila novinarka, je ugotovljeno, da snov ni nevarna za zdravje in življenje ljudi, so sporočili s PU Koper. Policisti sicer nadaljujejo z zbiranjem informacij.

Tri osebe, ki so bile v stiku s pošiljko, so vse popoldne preživele v karanteni v prostorih medijske hiše v Kopru. Novico je na svojem Facebook profilu delila Carlova sama.

Kot je dodala Carlova, so na odvzem vzorca prahu iz Ljubljane v Koper poslali posebno enoto policije. Redakcija je bila tako zapečatena vse do 19. ure

"Vsi, ki smo bili ob prihodu policije v službi, smo zaklenjeni v stavbi. Delo popolnoma stoji. To ni napad samo name, ampak na vse zaposlene in na naše gledalce," je še zapisala koprska novinarka in objavila fotografijo dogajanja pred stavbo RTV Koper. 

Tudi nevarnost v Postojni je mimo 

V Postojni je sumljivo pošiljko na domači naslov prejel nekdanji poslanec Jerko Čehovin in jo nesel na tamkajšnjo policijsko postajo, kjer so pošiljko prevzeli, njega pa začasno poslali v karanteno. 

Kot so sporočili s koprske policijske uprave, je bilo na podlagi prvih analiz neznane prašnate snovi v pošiljki ugotovljeno, da snov ni nevarna za zdravje in življenje ljudi. Policisti sicer nadaljujejo z zbiranjem informacij.

Protokol, ki poteka ob takšnih primerih obsega delo več interventnih služb, in sicer policije, gasilske enote in delavcev medicinske ali veterinarske fakultete. Ob prijavi so prve aktivnosti policistov na kraju zavarovanje ožjega in širšega območja, po potrebi preusmeritev prometa, evakuacija iz objekta ter umik oseb/e, ki so bile v stiku s snovjo. Na kraju se opravi hitri test v smislu ugotavljanja prisotnosti eksplozivnih ali radioaktivnih snovi oziroma drugih nevarnih snovi. Po hitrem testu se snov zavaruje in pošlje v analizo laboratorija medicinske ali veterinarske fakultete, so še pojasnili na PU Koper.                    

Deli novico:

xxl |  11 .06. 2018 ob  08: 45
bolano...
porkamalora |  09 .06. 2018 ob  20: 59
-1
Če bi bila Janez ali Dijana, bi ju zagotovo že prijeli, skupaj z vsemi potrebnimi dokazi, ko gre pa za levičarske komunistične akcije (kot je tudi ta), albansko pranje denarja in srbska streljanja med otroci po plaži... potem so pa težave.
waits |  09 .06. 2018 ob  10: 04
-1
Chuck Norris je poslal pol kile antraksa po e-mailu !...
Ja no |  09 .06. 2018 ob  09: 52
Pismo je primilo malo več ljudi kot samo dva v pisarni! Celo pošto in vse poštarje bi morali dati v karanteno, če bi že hoteli kaj zatreti! Tudi pošiljatelj bi moral bit oblečen v protiradiološko obleko, če se prahec že sam posebej stresa ven!
Drugače pa res, z malo truda bi se najdlo kaj je imel človek obuto, ko je oddal pošiljko, ne pa "samo" kdo je točno bil!!!
res  |  09 .06. 2018 ob  09: 17
-4
se mi smili ta Eugenija lepotička
Atila |  09 .06. 2018 ob  08: 18
Kje prodajajo Antrax?
Na trznici?
@je |  09 .06. 2018 ob  07: 42
Ja menjava direktorja ZD Koper
desni |  09 .06. 2018 ob  02: 35
TO niso bili naši , vprašajte pri prodajalcih ČEŠENJ
Upajmo |  08 .06. 2018 ob  22: 44
da bedaka dobijo in mu zaračunajo vsak cent stroškov.
izstaviti račun! |  08 .06. 2018 ob  22: 37
To veliko revo brez jajc morajo izsledit! Naj plača stroške za vse te policiste in gasilce ki so drveli na televizijo in tudi stroške, ki so nastali zaradi prekinitve dela! Reva, ki se junači skrit pod rjuho! Reva!
Benito M. |  08 .06. 2018 ob  22: 27
Ne glede na politično opredeljenost, to je zahrbtno dejanje človeka brez jajc. Upam in verjamem, da ga bodo izsledili, bedaka.
@Obcanka |  08 .06. 2018 ob  21: 59
Vidim, da ti gre na bruhanje. Kaj tudi čreva si že izpraznila?
1