POLICISTI ZARADI 17-LETNIKA ODHITELI V LUCIJO: Starši obveščeni, sledi mu obdolžilni predlog

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so bili sinoči ob 20.30 obveščeni o pokanju petard v Luciji. Na kraju so izsledili 17-letnika, ki je v postopku izročil deset prepovedanih petard. Obveščeni so bili starši, sledi mu obdolžilni predlog, so sporočili s PU Koper, kjer sicer danes ob 17. uri organizirajo spletno preventivno delavnico na temo pirotehnike.

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 138 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo in tri z lažjimi poškodbami, zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali štiri tatvine, zaradi kršitev javnega reda so bile štiri intervencije.

Popoldan so policisti na cesti Črni Kal–Sočerga ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila. Na vozilu je imel ukradene registrske tablice, vozilo je odjavljeno iz prometa, voznik pa nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Pri Kortah je padel 39-letni kolesar iz Celja. Po prvih podatkih je huje poškodovan. Uporabljal je vso zaščitno opremo.

Ob 15.40 so policisti na Kozini ustavili voznika tovornega vozila, 33-letnega državljana Turčije (prebiva v Sloveniji), ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Na izvozu z avtoceste v Postojni so, na podlagi obvestila, da vijuga po avtocesti, ustavili 46-letnega voznika. Izdali so mu plačilni nalog zaradi neveljavnega prometnega dovoljenja in nezavarovanega vozila.

Z dvorišča podjetja v Pivki je ponoči nekdo ukradel 330 metrov odpadnega kabla.

Policisti so na območju PU Koper včeraj ustavili 55 vozil in voznike preizkusili z alkotestom. V dveh primerih je bil preizkus alkoholiziranosti pozitiven.

"Ne vozite pod vplivom alkohola, saj s tem ogrožate svoje življenje in življenje drugih udeležencev v prometu," sporočajo s koprske PU.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 49 ilegalnih prehodov državne meje: v Jelšanah pet državljanov Turčije, v Prapročah enega državljana Maroka, pri Sviščakih osem državljanov Pakistana, v Dragonji tri državljane Irana, v Zabičah štiri državljane Afganistana, na Kozini sedem državljanov Pakistana, na Rakitovcu osem državljanov Afganistana, zjutraj pa še deset državljanov Afganistana, tri državljane Pakistana in štiri državljane Kube.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija