POŠKODBE ZARADI PIROTEHNIKE MOČNO SPREMENIJO ŽIVLJENJE: Pridružite se delavnici PU Koper in SB Izola

Koper

Koprska policijska uprava (PU Koper) skupaj z izolsko bolnišnico (SBI) organizira preventivno delavnico, namenjeno osveščanju o nevarnostih pirotehnike. "Bodi zvezda, ne meči petard" je dolgoletna policijska akcija, ki jo občani že dobro poznajo. Izkazalo se je, da se lahko prav s preventivnim pristopom spremeni navade ljudi, predvsem mladoletnikov.

Z leti se je uporaba pirotehničnih izdelkov zmanjšala, manj je tudi telesnih poškodb, ki so bile posledica pirotehnike. "Z velikim zadovoljstvom ugotavljamo, da v zadnjih letih na našem območju ni bilo oseb, ki bi se poškodovale pri uporabe pirotehnike," pravijo na PU Koper.

Kljub temu ne gre spregledati, da v Sloveniji še vedno vsako leto zabeležimo nekaj zelo resnih poškodb, ki močno zaznamujejo življenja posameznikov.

Po zakonu o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih je uporaba ognjemetnih izdelkov F1 kategorije, katerih glavni učinek je pok, fizičnim osebam dovoljena med 26. decembrom in vključno 1. januarjem.  

Delavnica, ki bo organizirata PU Koper in SBI bo potekala v sredo, 8. decembra 2021, ob 17.00, preko aplikacije Zoom. Na delavnici bosta sodelovala policijski inšpektor Franc Filipič in predstavnik izolske bolnišnice. Sodelujete lahko vsi. Delavnici se lahko pridružite tudi anonimno. Vprašanja bo mogoče postavljati neposredno in v klepetalnici.

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/92937807970?pwd=ZkxlTzFOaTdQRFduTTVER0NhM1Uwdz09

Meeting ID: 929 3780 7970
Passcode: SLUGN1

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
KošaMona |  09 .12. 2021 ob  07: 08
Dokler bomo imeli nazadnjaško vlado na poziciji in se zakonsko ne bo prepovedalo prodaje pirotehnike... bo tako kot je!!!!!
Kar se pa poškodb tiče....ŠE PREMALO JIH JE!!!!