POLICIJA PREDSTAVILA SVOJO PLAT ZGODBE: "Mladoletnica brez maske se je vedla nesramno in ni hotela sodelovati"

Kronika

Na družbenih omrežjih so včeraj popoldne zaokrožile objave o mladoletnici, ki naj bi jo policisti na Vranskem obravnavali, ker na avtobusu ni nosila zaščitne maske, kasneje pa še vklenili v lisice. Na generalni policijski upravi so pojasnili, da sta morala policista uporabiti silo zaradi nesodelovanja potnice in njenega nesramnega vedenja.

Policista sta na avtobusni postaji Vransko z zbiranjem obvestil ugotovila, da je potnica v Ljubljani vstopila na avtobus, pri tem pa ni upoštevala opozorila voznika avtobusa, da si mora nadeti obrazno zaščitno masko. Mladoletnica se je nato med vožnjo tudi nedostojno vedla do ostalih potnikov, so pojasnili na generalni policijski upravi.

Policista sta zaradi kršitve javnega reda in miru pristopila do potnice in hotela izvesti postopek, a dekle ni želelo sodelovati. Ker policista nista mogla ugotoviti njene identitete, sta jo seznanila, da jo bosta zaradi identifikacijskega postopka privedla v policijske prostore.

Dekletu sta ukazala, da mora zapustiti avtobus, česar pa ni hotela storiti. Policista sta nato uporabila silo in jo kljub upiranju odpeljala iz avtobusa in jo vklenila.

Na kraj dogodka je nato prišla mati potnice, s pomočjo katere so policisti potrdili njeno identiteto. Policista sta potnici po tem takoj snela lisice in postopek zaključila, so pojasnili na generalni policijski upravi.

Zaradi kršitve javnega reda in miru bodo proti potnici podali obdolžilni predlog. Ker ni uporabljala zaščitne maske na javnem prevozu, bo obenem podan predlog zdravstvenemu inšpektoratu, so še pojasnili.

Okoliščine postopka policistov sicer še niso celovito preverjene, bo pa to v skladu zakonom o nalogah in pooblastilih policije storila komisija generalne policijske uprave, so še pojasnili na policiji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
žveplo |  23 .09. 2020 ob  14: 42
-4
Na Guantanamo z njo !!
Sem ogorčen...brez maske !!!
Moj nono spi z masko, za tuširanje ima tako prevlečeno s plastiko
va cagar |  23 .09. 2020 ob  10: 17
22
pravilno, že voznik bi jo moral zabrisat z busa, naj ji dajo 400 eur kazni pa naj doma razmišlja če bo masko nosila ali ne, naj jo mati vozi v šolo s svojim avtom
vseved |  23 .09. 2020 ob  08: 18
40
Razvajena smrklja! Za kakšen mesec bi jo lahko naselili v kak KPD.
Občan |  23 .09. 2020 ob  08: 08
49
Še ena cvetka, ki je želela biti prikazana kot žrtev policije, v bistvu pa je samo žrtev slabe vzgoje in sindroma grandioznosti in egoizma... če ne moreš dihati z masko, sestopi z avtobusa, polnega ljudi. In to je to...