Pojeduh v restavraciji Rizibizi II

Kulinarika

V začetku letošnjega maja je minilo natanko eno leto, od kar sem na portalu Regionalobala.si objavil svoj prvi kulinarični foto prispevek z obiska v restavraciji Rizibizi v Portorožu. Tik pred poletnim dopustom smo se tako odločili, da se Pojeduhova ekipca vrne na "kraj zločina" in preveri, kaj je novega in kaj je ostalo kot takrat. 

Tomaž Bevčič in Janko Franetič

Na julijski petkov večer smo se ponovno odpeljali do restavracije s pogledom na Piranski zaliv in Sečoveljske soline. In ker pravijo, da se zmagovalna ekipa ne menja, so se tega držali tudi v Rizibiziju, kjer za kulinarične mojstrovine še vedno skrbita Tomaž Bevčič in Janko Franetič. Prav nekaj dni pred našim prihodom so pripravili novost, in sicer prenovljeno poletno ponudbo jedi in degustacijskih menijev.

Preden nadaljujemo z naštevanjem preizkušenega, naj še omenim, da so od našega zadnjega obiska nekoliko spremenili urnik. Sedaj vas v notranjih prostorih in na zunanji terasi, kjer sprejmejo največ 80 gostov, lahko pogostijo vsak dan med 12.00 in 23.00.

Orecchiette s kalamari, špinačo in češnjevcem

Tokrat smo preizkusili kar dva degustacijska menija in še nekaj posebnih jedi.

Morska zarja (29 evrov):

-          Waldorfska solata,

-          sipe z jagodami,

-          orecchiette s kalamari, špinačo in češnjevcem,

-          file bele ribe na mediteranski način,

-          brezglutenska malinova rulada.

Kapesanta s tartufi

Sprehod po planoti (25 evrov):

-          Waldorfska solata,

-          pršut z melono,

-          orecchiette z zajčkom,

-          rezine pljučnega fileja na žaru s pečenim krompirjem,

-          razstavljena gibanica.

Če si boste ob vsaki jedi privoščili še kozarec vina, boste denarnico spraznili za dodatnih 10 do 12 evrov.

Jastogova solata z nektarinko in hrustljavim pršutom

Preizkusili smo še tri posebnosti:

-          jastogovo solato z nektarinko in hrustljavim pršutom (16 evrov),

-          kapesanto s tartufi (6 evrov),

-          rižoto s staranim rižem Acquerello s penino Medot in ostrigami (18 evrov).

Pili smo:

- rose CasmeRe 2012 – Santomas,

- malvazijo 2012 – Montemoro,

- zeleni sauvignon 2011 – Mavrič,

- Medot brut,

- pinot noir 2011 – Steras,

- malvazijo 2009 – R & D Korenika,

- Ekstrakt 2004 – Korenika Moškon.

Preverjeno priporočamo:  sipe z jagodami; orecchiette s kalamari, špinačo in češnjevcem; file bele ribe na mediteranski način; orecchiette z zajčkom; rezine pljučnega fileja na žaru s pečenim krompirjem; jastogovo solato z nektarinko in hrustljavim pršutom; kapesanto s tartufi in razgibanico.

Restavracija Rizibizi:

N: Vilfanova 10, Portorož

E: info@rizibizi.si

T: +386(0)599-35-320

M: +386(0)40-240-554

www.rizibizi.si

Facebook

Pozdrav iz Srbije |  29 .08. 2013 ob  22: 04
Mnogo toga smo probali sve je divno jedva čekamo da ponovo dođemo kod Vas
dimitrijeviczvezdan@gmail.com |  25 .07. 2013 ob  14: 17
uf to vi Slovenci imate dobru klopu svaka cast
njami |  24 .07. 2013 ob  21: 09
Ooooooooooodlično je videti, gremo tja.
Rizibizi |  24 .07. 2013 ob  16: 32
Smo že bili v Rizibizi, pa še bomo šli.
Pojeduh |  24 .07. 2013 ob  16: 31
Slike so odlične!
lačna |  24 .07. 2013 ob  11: 45
kapesantica more bit fina
me |  24 .07. 2013 ob  09: 30
Večkrat smo že jedli v Rizibiziju in res je dobro!
Morskižvižgač |  24 .07. 2013 ob  09: 14
Bo treba preveriti. Se pa opazi, da so cene od prvič malce prilagodili oziroma normalizirali navzdol. Pohvalno, vsaj eni, ki razumejo, da imamo v tej državi zaradi bolne politike vsak dan manj v denarnici.