PODROBNOSTI TRAGIČNE NESREČE HELIKOPTERJA, V KATERI JE UMRLA SLOVENSKA DRUŽINA: Klica na pomoč niso zaznali

Kronika

Preiskovalci še vedno pregledujejo razbitine helikopterja, ki je včeraj strmoglavil na jugu Italije. V nesreči je umrlo sedem ljudi, med njimi štiričlanska družina iz Slovenije. Najverjetnejši vzrok za nesrečo naj bi bila tehnična napaka in slabe vremenske razmere.

Klica na pomoč niso zaznali, zato bo najverjetneje ključna za preiskavo vsebina črne skrinjice, poroča Radio Slovenija. V mestu Apricena na jugu Italije je danes dan žalovanja.

Helikopter je strmoglavil včeraj v zaledju polotoka Gargano blizu kraja Castelpagano di Apricena. Na krovu je bilo sedem ljudi: dva člana posadke, italijanski zdravnik in štirje Slovenci. Nesreče ni preživel nihče.

Gre za redno helikoptersko povezavo med otoki in celino. Z radarjev je helikopter izginil okoli 10.30, ko je letel na območju med krajema Apricena in San Severo. Po izgubi stika s helikopterjem so takoj sprožili iskalno akcijo. Razbitine so našli nekaj minut pred 14.00.

Medtem ko so italijanski mediji že kmalu po nesreči poročali o identiteti preminulih, slovensko zunanje ministrstvo do večera ni dobilo uradnih podatkov. Zdaj je tudi uradno, da je bil na krovu z družino 54-letni Boštjan Rigler, tehnični direktor podjetja Pro Plus.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  06 .11. 2022 ob  16: 44
Kako zelo lepo gre novica o tragični helihopterski nesreči skupaj z veliko reklamo za IŽL županovo stranko v Izoli...vse to govori, žal o brutalni volilni propagandi na vse možne načine, pa tudi za prekoračitev načel etike in moralnih norm...