V NESREČI HELIKOPTERJA V ITALIJI UMRLI ŠTIRJE SLOVENCI: Gre za družinske člane, med njimi dva najstnika (VIDEO)

Kronika

V nesreči helikopterja na jugu Italije so danes umrli štirje Slovenci. Gre za člane iste družine, med njimi je tudi 13-letno dekle. V nesreči so umrle še tri osebe, zdravnik in dva pilota. V času nesreče je bilo na območju slabo vreme.

Na slovenskem zunanjem ministrstvu so povedali, da so v stiku z italijanskimi oblastmi, vendar za zdaj z italijanske strani še nimajo uradne potrditve glede identitete žrtev. Pojasnili so, da preiskava še poteka, teren, kjer se je zgodila nesreča, pa je težko dostopen.

Nesreča se je zgodila v pokrajini Apulija, helikopter je zjutraj poletel s Tremitskega otočja proti Foggii. Dopoldne so poročali, da je izginil z radarjev, nato so po iskalni akciji našli njegove razbitine, preživelih ni bilo.

Družina iz Ljubljane je po poročanju Anse v petek prišla na otok in bi se morala še isti večer vrniti v Foggio, a so zaradi neugodnih vremenskih razmer polet preložili na danes. Poročanje italijanskih medijev o identiteti žrtev so zvečer potrdili na spletnem portalu 24ur, kjer so zapisali, da je umrl tehnični direktor na Pro Plusu, 54-letni Boštjan Rigler. Z njim so bili še 14-letnik, 44-letnica in 13-letnica, navajajo italijanski mediji.

Gre sicer za helikopter, ki je zagotavljal redno povezavo med Tremitskim otočjem in kopnim.

Župan otokov Peppino Calabrese je za medije povedal, da se je dežurni zdravnik z otoka vračal domov, zaradi slabega vremena pa se je v zadnjem trenutku odločil, da gre s helikopterjem namesto s trajektom.

Stik s helikopterjem so izgubili okoli 10.30, ko je letel med krajema Apricena in San Severo. V tem času je bilo vreme na območju slabo, tudi vidljivost je bila slaba.

Takoj so začeli iskalno akcijo, v kateri so sodelovali gasilci, karabinjerji, vojaki in vojaški helikopterji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  05 .11. 2022 ob  21: 31
-13
V NESREČI Z DRUŽINO UMRL DIREKTOR TEHNIKE PROPLUS ! Že drugi v parih letih...karma deluje. Že desetletja strupite narodu možgane. Vsi pridete na vrsto !! Res je Bog je velik in ima za vse načrte sploh za tiste bolj poredne...goreli boste