PODROBNOSTI LETALSKE NESREČE V SEČOVLJAH: Panoramski polet, ki se je končal na trupu

Kronika

Kot smo včeraj že poročali, se je nekaj pred 12. uro na letališču v Sečovljah zgodila letalska nesreča. Ob pristanku manjšega letala se niso odprla kolesa, zato je letalo pristalo na trupu. Poleg pilota sta bila v njem še dva potnika, nihče ni bil poškodovan, so sporočili s PU Koper.

Obveščen je bil preiskovalec letalskih nesreč iz Agencije za civilno letalstvo, ki je naročil, da se letalo umakne s steze. Letališče je bilo zaprto od 11.45 do 12.50.

Policisti so ob ogledu ugotovili, da je pilot ob 11.28 vzletel z letališča v Sečovljah. Naredili so panoramski polet do Kopra in Umaga. Ob 11.47 je pilot na podlagi vseh potrebnih dovoljenj kontrole letenja pristal na letališču. Ker se mu kolesa na letalu niso spustila, je pristal na trupu letala in se ustavil na letališčni stezi. Pri tem se je poškodoval propeler in spodnji del trupa letala, so še zapisali na PU Koper.

Danes dopoldan okoli 11.ure in 45 minut je prišlo do manjše letalske nesreče na Aerodrom Portorož. Poškodovanih ni bilo.

Posted by Slovenski letalski portal - Slovenian Aviation Site on Tuesday, September 10, 2019

Zaenkrat še ni znano, ali je bil vzrok nesreče letala s slovensko registrsko oznako človeški faktor ali tehnična okvara, vzrok nesreče pa ugotavlja preiskovalec letalskih nesreč. Po poročanju letalskega portala Sierra5.net, glede na uradne podatke ni bilo vremenskih vplivov na dogodek.

Že včeraj smo poročali, da naj bi šlo za letalo Pipistrel Panthera 152. Njegov lastnik naj bi bil pilot, vsi trije udeleženci v nesreči pa naj bi bili tuji državljani, poročajo Primorske novice. Po nesreči je posredovala tudi gasilsko-reševalna služba z gasilskim vozilom in šestčlansko posadko, po neuradnih informacijah omenjenega časnika pa naj bi bila škoda ocenjena na okoli 40.000 evrov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija