OPOZORILO VREMENARJEV: Možne so močnejše nevihte s točo!

Slovenija

Pričakovati je mogoče krajevno močnejše nevihte s točo, je za STA zgodaj popoldne opozoril dežurni meteorolog Arsa Uroš Strajnar. Popoldne je tako večji del Slovenije zajelo močno neurje. Do 18. ure so na upravi za zaščito in reševanje zabeležili 58 nesreč, ki so posledica neurja. Meteorna voda je zalila nekaj objektov, nevšečnosti pa povzroča tudi močan veter.

Na agenciji za okolje (Arso) sicer pričakujejo, da se bo ta nevihtna celica do večera umirila, vendar se bodo razvile nove nevihtne celiceV občinah Beltinci, Brezovica, Domžale, Kamnik, Komenda, Kranj, Ljubljana, Lukovica, Mislinja, Murska Sobota, Nazarje, Postojna, Prebold, Slovenj Gradec, Šenčur, Tržič, Vrhnika in Zagorje ob Savi so zaradi težav, povezanih z neurjem, posredovali gasilci. Meteorna voda je zalila prostore stanovanjskih objektov, osnovne šole in več odsekov cest. Močan veter, ki je spremljal neurje, pa je podiral drevesa, jumbo plakate in odkril nekaj streh stanovanjskih in gospodarskih objektov, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Tudi za sredo meteorologi napovedujejo krajevne plohe in nevihte. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 23 do 28, na Goriškem in ob morju do 32 stopinj Celzija. V četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Predvsem v popoldanskem času bo nastalo nekaj ploh in neviht. V petek bo povečini sončno in spet nekoliko bolj vroče.

Na Arsu pa opozarjajo tudi na povečano verjetnost požarov v naravnem okolju na Primorskem.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija