NOVOSTI O ORGAZMU: On mora biti cilj in ni ga težko odigrati

Trendi

Raziskave med ženskami narejene v letu 2019 so pokazale, da so nekateri miti o orgazmu napačni. Na primer, da je potrebno znižati pritisk, če ga želimo doseči.

Študija, ki je bila letos objavljena v Journal of Sex Research in je bila narejena na 1239 ženskah, je pokazala, da ženske pogosteje doživljajo orgazem pri vaginalnem spolnem odnosu, ki vključuje dodatno stimulacijo klitorisa.

Med drugim sta dve študiji pokazali, da je za žensko slabo, če ne ceni dovolj svojega orgazma. Ženske, ki so dejale, da je orgazem cilj spolnega odnosa, so ga doživele veliko bolj pogosto. Če je orgazem prioriteta pri spolnem odnosu, je obstaja veliko več možnosti, da ga bo tudi doživela.

ČE JO ZARES LJUBI: Moški bo od ženske vedno pričakoval te stvari

Da bi se moški v partnerski zvezi dobro počutil, od ženske vedno pričakuje določene stvari. Zato ženske ne pozabite, to so "zahteve", ki jih je podedoval od svojih prednikov. In dobro jih je upoštevati. Moškim je prirojena potreba po tem, da so junaki. Še posebej pred žensko, ki jo želijo očarati.

Igranje orgazma nima smisla, saj s tem partnerju ne damo priložnosti, da se nauči, kaj je ženski všeč. Raziskava Vseučilišča v Teksasu je pokazala, da ženske, ki jim je cilj spolnega odnosa orgazem, veliko bolj uživajo v seksu in orgazem tudi pogosteje doživijo. Ženske, ki so priznale, da orgazem iz strahu ali zaradi nezaupanja zaigrajo, so ga težje dosegle in je bil zanje manj prijeten.

Da zaključimo, ne obstaja 'najboljši način', kako priti do orgazma. Vsak mora najti svoj način.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija