MOBING IN NEPOTIZEM? Bivša izolska ravnateljica zdaj želi odškodnino, toži osnovno šolo

Izola

Spor med razrešeno ravnateljico Osnovne šole Dante Alighieri iz Izole Simono Angelini in zavodom je romal še na koprsko delovno sodišče, kjer so danes izvedli pripravljalni narok. Javnost je bila sicer z naroka izločena, tako da podrobnosti niso znane.

Na samem pripravljalnem naroku je odvetnik Angelinijeve Uroš Leben tožbeni zahtevek dopolnil z novim zahtevkom za plačilo nastale škode.

Temu je nasprotovala odvetnica Veronika Zorn Pillilini, ki zastopa šolo. Sodnica Dragica Umek bo sicer o dopustnosti spremembe tožbe odločila po preučitvi pripravljalnih vlog obeh strani.

Simona Angelini

Poleg tega je sodnica danes določila še dva naroka, 27. in 31. maja, na katerih bo zaslišala vse predlagane priče, začenši z Angelinijevo in predsednico sveta šole Evelin Kolarec Radovan.

Svet izolske osnovne šole je Angelinijevo razrešil oktobra 2019 po tem, ko so v javnost na račun tedanje ravnateljice prišli očitki o mobingu nad zaposlenimi in nepotizmu, skrhali pa so se tudi odnosi s starši oz. svetom zavoda.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
štupido |  20 .03. 2021 ob  08: 22
Partizanistrian meni se zdi da je tebi, tako kot njej (sodeč po tvojem komentarju) enako močna ideja fašizma in nacijonalizma, saj če sprašuješ ljudi od kod so, ti ta podatek očitno zelo pomeni. Nekdo ti lahko ne paše zaradi ideologije ali kot si napisal zaradi vzkipljivosti,ne pa zaradi priimka ali izvora. In unih deset bolnikov ki ti je dalo plus idem con patate.

Nikakor ne zagovarjam kar je počela.
Paritzanistrian |  19 .03. 2021 ob  09: 34
13
Ta je bolana v glavi. Ko sem jo pred leti vprašal če je njen priimek lokalni, se ji je kar odtrgalo. Začela je lajati lahko bi rekel kričati, kako si jaz drznem to vprašat, da so vsi slovani priseljenci,... Ena od bolj bizarnih v mojem življenju. Mislim, da v njeni glavi še močna ideja fašizma in večvrednosti po nacionalnosti. Mogoče je imela slab dan, samo taka eskalacija iz nedolžnega vprašanja(sem ljubitelj lokalne zgodovine), mi diši po psihično bolani osebi. Ta nima kaj delat z otroci.