RAVNATELJICA IZOLSKE ŠOLE VENDARLE 'ODLETELA': Očitajo ji mobing, nepotizem in zlorabo javnih sredstev

Izola

Svet osnovne šole Dante Alighieri iz Izole je na včerajšnji seji s šestimi glasovi za in petimi vzdržanimi izglasoval razrešitev ravnateljice Simone Angelini, je po seji povedala predsednica sveta Evelin Kolarec Radovan. Kot je pojasnila, si očitke na račun ravnateljice niso izmislili, ampak so utemeljeni tudi v zapisnikih inšpektorata.

Simona Angelini

Angelinijeva se je pred skoraj letom dni znašla na tnalu sveta zavoda in javnosti, potem ko so v javnost prišli očitki o mobingu nad zaposlenimi in nepotizmu, skrhali pa so se tudi odnosi s starši oz. svetom zavoda. Zaradi razdeljenosti znotraj sveta zavoda in postopkovnih zapletov pa je do končnega glasovanja o razrešitvi, ki je sicer potekalo za zaprtimi vrati, prišlo šele včeraj.

Kot je po seji medijem pojasnila Kolarec Radovanova, se bo svet šole v prihodnjih dneh sestal glede morebitne določitve vršilca dolžnosti ravnatelja, sama razrešitev Angelinijeve pa bo stopila v veljavo, ko bo prevzela pismo, v katerem jo svet seznanja s svojo odločitvijo. Tudi če ne bi dvignila pošiljke, bi se kot skrajni rok za prevzem štel 15. dan, od kar je bilo pismo poslano, je še navedla predsednica sveta.

OŠ Dante Alighieri

Glede očitkov na račun zdaj že bivše ravnateljice je Kolarec Radovanova poudarila, da so pripravili 12 strani dolg dokument, "kjer stojimo za določenimi obtožbami, ki si jih nismo mi izmislili, ampak so utemeljene v raznih zapisnikih inšpektoratov".

Med drugim gre tudi za revizijo poslovanja šole v letu 2018, ki jo je ravnateljica sama naročila in za katero je šola, kot so se člani sveta seznanili v delu seje, ki je bil še odprt za javnost, odštela 3000 evrov plus takse, zaradi česar so nekateri svetniki danes postavili tudi vprašanje o morebitni zlorabi javnih sredstev. Predsednica sveta je medijem potrdila, da je Angelinijeva šla v naročilo in plačilo revizije brez vednosti sveta zavoda ali soustanoviteljev.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
galeb |  16 .10. 2019 ob  17: 32
34
Ravnateljice v kolektivih ki so pretežno ženski, so bile bog i batina. Mogoče še bolj v vrtcih kot šolah. Delale so kar so same hotele. Nagrajevale so ljudi ki so jim bili zvesti ne pa tistih, ki so bili sposobni. Leta leta in leta. Desetletja. Dogodek s to ravnateljico kaže na prelomni trenutek. Ko je s starim vsemogočim boginjam odklenkalo. KONČNO. Na obzorju novi časi in drugačni ravnatelji. Upajmo.
 |  16 .10. 2019 ob  11: 48
-8
Za direktorja pravijo da mores bit oster,ljudje morejo imet spostovanje in dozo strahu,kadar bos naredu napako bo on tisti ki bo pridigal,recimo strahospostovanje pred avtoriteto.
Zdej po vsem materijalu ki je na voljo za vodenje ljudi,kot literatura ki si jo lahko vsak prebere,morda si bralec ustvari svoje lastno mnenje,da se tak nacin vodenja uporablja kadar vsi drugi nacini odpovedo.
Ljudje smo socialna bitja in vsekakor ima direktor to moc da odloca o tvojem blagostanju kar pomeni da je delavec pod stresom ali bo imel se naprej sluzbo in si zagodovil prezivetje v smislu placevanja poloznic in hrane.
Z doloceno izobrazbo si lahko oseba izbori mesto direktorja kljub temu da nima nobenih izkusenj iz vodenja,morda sole ali kaksnega tecaja.Pogosto se slisi da so bile veze tiste kljucne.
Kaksen je rezultat in kaksna je morala zaposlenih?
Vemo naredis kar se v okvirju pricakuje dodatnih idej za izboljsavo,dodaten trud,energijo,voljo,pa obdrzis za bolj pomembne stvari.
Samo da gre skozi brez zapletov v resnici sanjaris da bi zadel na loteriji.