LUŠKA UPRAVA PROTI OBJAVI POSEBNE REVIZIJE: Le kaj tako spornega je ugotovila?

Koper

Na včerajšnji seji je nadzorni svet Luke Koper za 14. december sklical izredno skupščino delničarjev, na kateri se bodo, poleg imenovanja novega revizorja družbe, seznanili z ugotovitvami posebnega revizijskega poročila družbe PWC. Spomnimo, da je ta pregledovala poslovno sodelovanje Luke Koper z izvajalci pristaniških storitev (IPS). Luška uprava je proti objavi poročila, revizorjem naj bi celo grozila z odškodninsko tožbo.

Očitki na delovanje uprave Luke Koper pod vodstvom Dragomirja Matića se v zadnjem obdobju kar vrstijo. Luški upravi se očitajo predvsem slabši rezultati, izkoriščenost opreme in prenizek donos v primerjavi s pristanišči v regiji, divji zahod na področju najemanja in izkoriščanja izvajalcev pristaniških storitev ter domnevno izginjanje denarja, piše Siol.net.

V Slovenskem državnemu holdingu (SDH) so zato izglasovali posebno revizijo poslovanja ter jo zaupali družbi PWC. Ta je imela nalogo pregledati predvsem domnevno sporne posle Luke Koper z IPS. Kaj je ugotovila? 

Po pisanju časnika Finance, je posebna revizija ugotovila, da je Luka Koper izpostavljena pomembnim regulatornim tveganjem, tveganjem v zvezi z izgubo ugleda in finančnim tveganjem. Poslovni model IPS Luke Koper opredeljuje naravo poslovnega razmerja med Luko Koper in pristaniškimi izvajalci tako, kot da Luka Koper nabavlja storitev od zunanjih izvajalcev, ne pa kot da najema zunanjo delovno silo. Zelo malo je dokazov, oziroma jih sploh ni, ki bi podprla dejstvo, da je Luka Koper opravila oceno tveganja korupcije oziroma prevar. Zgodovinsko so med Luko Koper in izvajalci pristaniških storitev obstajale vezi, saj je več nekdanjih zaposlenih v Luki Koper ustanovilo več IPS. 

Luka v ofenzivo

V Luki Koper nasprotujejo objavi ugotovitev revizije, saj da bodo na ta način razkrite poslovne skrivnosti, pristanišče pa bi s tem utrpelo poslovno škodo. Po informacijah Siol.net naj bi luška uprava revizorjem PWC celo grozila z odškodninsko tožbo, saj naj bi ti po vsebini pregledovali tudi posle v Luki Koper po 30. juniju, ko so sprejeli revizijo, s tem pa naj bi prekršili določila pogodbe.

Deli novico:

gnoj |  17 .11. 2017 ob  17: 09
na žalost ni samo v Verdijevi, je v vseh porih naše družbe. Toliko ga je, da ga sprejemamo že kot najbolj normalno stanje. Mi se pa med seboj. Navadni pezdeti smo vsi...
@Volitve za župana |  15 .11. 2017 ob  09: 54
ma si mona, kaj boš rekel, da je Matić počistil gnoj v plavi laguni in za luško ograjo............. A veš, kaj je eden od vodij terminala odgovoril Matiću, ko ga je vprašal, če ima namen odstopiti z mesta vodje. Odgovoril mu je: "Bom, ko boš ti". Torej, vrana vrani ne skljuje oči.
erat(o)s |  15 .11. 2017 ob  09: 50
Revizija poslovanja IPS ni nič drugega, kakor utemeljevanje "nezakonitega" poslovanja Encon d.o.o. Zakaj, zato, da se prikaže kako je samo ta DRUŽBA opravljala posredovanje delovne sile Luki d.d. Zajeti d.o.o.: Lucport, Meol, Zagkonti, MD Skip in Gaf, vsi d.o.o. in drugi niso, po revizijskem poročilu, opravljali enakih storitev posredovanja delavcev.

Zanimivo in resnici na ljubo se meteorskega uspeha zvezde z juga Yu (uganite ime) nikjer ne omenja. Tisti, ki bo pozorno bral to poročilo bo hitro ugotovil, zakaj je to poročilo in njegova vsebina za javno objavo sporna. Uprava že zakaj! Želja po prikrivanju resnice je pregloboka in žgoča, najhujše pa je, da lahko terja kazensko odgovornost..
Volitve za župana |  14 .11. 2017 ob  20: 48
Matiča za župana, da počisti gnoj na verdijevi
poštenjak |  14 .11. 2017 ob  20: 35
Tu je celotna revizija poslovanja IPS (portal Siol.net)

http://seonet.ljse.si/file.aspx?AttachmentID=38247
Primorska |  14 .11. 2017 ob  19: 56
Treba jebat žabare na vsakem koraku.
Jest |  14 .11. 2017 ob  19: 18
Samo da se negativmo piše o Luki; utemeljeno ali ne, sploh nima pomena.
Uredniki so očitno ugotovili, da to prinese največ klikov....
luka |  14 .11. 2017 ob  18: 58
ni nič proti pranju evrov določenih posameznikov na obali
Finali |  14 .11. 2017 ob  18: 20
Luka Koper: Finali d.o.o=5:0
TGM |  14 .11. 2017 ob  18: 08
@lk in kaj te boli to da nisi v LUKI
TGM |  14 .11. 2017 ob  17: 58
Luka majka
Kalabadter |  14 .11. 2017 ob  17: 54
Čuza dokler ti tukaj pišeš ti tvoji delavci natrpavajo ženo .
1