KOPRSKI POLICISTI ČEZ VIKEND PREJELI KAR 514 KLICEV: Zaradi preglasne glasbe bo 'nasrkal' 17-letnik

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 124 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 516 klicev. Obravnavali so 14 prometnih nesreč, pri katerih se je ena oseba huje, tri pa lažje telesno poškodovale. Zasegli so štiri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 15 tatvin, dva vloma in poškodovanje tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 17 primerih.

V petek ob 11.25 so policisti zaradi kršitve javnega reda in miru posredovali v okolici Postojne. Ugotovili so, da je doma vpil in razbijal 54-letnik, ki se tudi po prihodu policistov ni umiril. Policisti so kršitelja pridržali in mu izdali plačilni nalog.

Na delovišču pri Kozini je 20-letni delavec, državljan Severne Makedonije, z delovnim strojem zadel dve žici 20 KV daljnovoda in ju pretrgal. Nastalo je za približno 20.000 evrov premoženjske škode. Policisti zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje poškodovanja javnih naprav.

V dopoldanskih urah je nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo v Danah pri Sežani. Ukradel je gotovino in tri zapestne ure. Državljanka Italije je bila s kaznivim dejanjem oškodovana za skoraj 11.000 evrov. Na kraju je bil opravljen ogled, sledi kazenska ovadba.

Ob 15.34 so koprski prometni policisti na Kastelcu 42-letniku z območja Kozine zasegli osebno vozilo. V postopku so namreč ugotovili, da je avtomobil vozil v času veljavnega ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja, prav tako pa je odklonil tudi strokovni pregled na mamila. Sledi obdolžilni predlog.

V Kolombanu je ob 16.27 prišlo do prometne nesreče, pri kateri je bila huje poškodovana 53-letna domačinka, povzročitelj 40-letni moški pa se je pri nesreči lažje poškodoval. 40-letnik, ki je vozil iz Hrvatinov proti Ankaranu, je v blagem levem ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas, po katerem je takrat pravilno pripeljala 53-letnica. Policisti so ugotovili, da je povzročitelj prometne nesreče vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo zaseženo tudi vozilo. Po zaključku postopka bo zoper njega podana kazenska ovadba.

Pred Rakitovcem so policisti med kontrolo prometa ustavili 55-letnika. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so mu avtomobil zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 22. uri se je pred enim od koprskih gostinskih lokalov želel pretepati vinjen 31-letnik. Ker se ni pomiril niti po prihodu policistov, so mu le-ti odredili pridržanje in mu izdali plačilni nalog. Policisti bodo zaradi kršitve določil Zakona o omejevanju porabe alkohola, ukrepali tudi zoper gostinca.

Zaradi preglasne glasbe so zvečer policisti posredovali na Gažonu. Zoper 17-letnega kršitelja sledi obdolžilni predlog.

Sobotno dogajanje 

V noči s petka na soboto, ob polnoči so policisti na Ankaranski cesti v Kopru zasegli osebno vozilo Renault Clio, ki ga je vozil 20-letnik brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Tekom noči je bil izpred hiše na Garibaldijevi ulici v Izoli ukraden skuter Gilera Runner, črno-rdeče barve. Neznanec je lastnika oškodoval za 500 evrov. Iz delovišča v Strunjanu pa je nekdo isto noč ukradel udarno kladivo za bager, vredno 5000 evrov. V obeh primerih bodo policisti napisali kazensko ovadbo.

Ob 11.35 je na cesti Postojna–Planina prišlo do prometne nesreče, v kateri se je lažje poškodovala 25-letna voznica osebnega vozila. Na kraju so jo oskrbeli reševalci in jo odpeljali na pregled v klinični center v Ljubljano. Zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča so ji policisti izdali plačilni nalog.

Ob 13.33 je v Brestovici pri Komnu prišlo do prometne nesreče, pri kateri sta bila lažje poškodovana 24-letni voznik in 22-letni sopotnik. Policisti so ugotovili, da je 24-letnik vozil pod vplivom alkohola, alkotest mu je namreč pokazal rezultat 0,72 mg/l. Oba poškodovanca sta bila z reševalnim vozilom odpeljana na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Zoper povzročitelja sledi kazenska ovadba.

Koprski policisti so ob 15.28 v Boninih zasegli neregistriran skuter Piaggio ZIP, ki ga je vozil 19-letnik brez vozniškega dovoljenja. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog.

Preko dneva je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo v Pivki in ukradel za približno 1500 evrov zlatnine. Po ogledu in zbranih informacijah bodo postojnski policisti napisali kazensko ovadbo.

Policisti tudi v nedeljo niso počivali

Ob 3. uri so policisti v Portorožu poskušali ustavili voznika kombija, ki pa na njihove znake ni ustavil. Policisti so zapeljali za njim in ga dohiteli, ko je vozilo poskušal zapustiti. 32-letni državljan Srbije je v postopku odklonil alkotest in strokovni pregled, zato so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Ker na območju Slovenije ni bil prijavljen za bivanje, so mu odredili pridržanje in ga v jutranjih urah privedli k sodniku za prekrške.

Dopoldan so policisti v Piranu 45-letnemu domačinu zasegli manjšo količino prašnate snovi. Če bo z analizo potrjeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper njega uveden hitri postopek z odločbo. Manjšo količino prepovedane droge konoplja pa so zvečer v Fiesi zasegli tudi 21-letnemu in 19-letnemu moškemu. Tudi zoper njiju so uvedli hitri postopek z odločbo.

V Luciji so policisti ob 18. uri ustavili voznika osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,69 mg/l. Zoper vinjenega voznika bo podan obdolžilni predlog.

Ob 20.55 so zaradi kršitve javnega reda in miru posredovali izolski policisti. Vinjen 38-letni moški je pred stanovanjem vpil in se prepiral s svojo ženo, umiril pa se ni niti na poziv policistov. Odrejeno mu je bilo pridržanje in napisan plačilni nalog

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka zjutraj do danes zjutraj obravnavali 16 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško. Policisti PP Ilirska Bistrica so na območju Javorja obravnavali pet državljanov Pakistana. Policist PP Koper pa so na območju Rakitovca obravnavali osem državljanov Sirije in tri državljane Iraka. Vse bodo ali so že vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija